Vitajte.

09.11.2013 16:37

Pomerne dlho sa zaoberám rôznymi oblasťami života, ktoré ma privádzajú až k jednej z mojich spovedí- a tou je aj táto stránka. Žijem v Trenčíne s mojou priateľkou. Mnoho udalostí v mojom živote ma podnietilo k zmenám. Dávno som zistil, že iba vedomá práca na sebe prinesie vnútorné ovocie. Zdravá sebareflexia, úprimnosť k sebe, nadhľad v sebe, schopnosť priznať si svoje slabosti a pracovať na nich- to je veľká motivácia a výzva. Prešiel som na svojej  ceste mnohými očistami a úskaliami, ktoré ma čosi naučili. Stretol som významných ľudí. Výsledky mojej práce, udalosti, alebo cesty ku zmenám prenášam aj do textov na tejto stránke. Nebudem o sebe príliš písať, málokoho to zaujíma a robím to nerád. Radšej nechám za seba rozprávať moju tvorbu, tieto články. Som rád, že ste prišli a... vráťte sa opäť...


 

O čom je táto stránka?

Je to môj ventil rôznych informácií a hlavne mojich skúseností. Tiež nie som členom žiadnej náboženskej skupiny, sekty, ani sa nehlásim k žiadnemu známemu náboženstvu. Žijem a tvorím z vlastnej viery a tá sa tiež odráža v mojich textoch. Nie som lekár, všetky znalosti uvedené na stránke som získal vlastným úsilím a prácou. Hlavne štúdiom, samoštúdiom, cestou do seba, praktizovaním na sebe a porovnávaním výsledkov. Sú to teda pomerne autentické texty podložené prežitými skúsenosťami. Na mojej ceste som stretol zaujímavých ľudí, ktorí mi v mnohom pomohli a pomáhajú. Aj im patrí vďaka, pretože priamo, alebo nepriamo do môjho života priniesli podnety formujúce moju osobnosť a tým aj zčasti obsah tejto stránky. Moje články sú hlavne o mojom videní vecí a situácií. Váš pohľad môže byť iný... Netvrdím, že majú vo všetkom pravdu a že sú tieto texty niečím výnimočné. Proste sú tu a sú pre ľudí, pre Vás. Je len na Vás, čo si z nich odnesiete. Môžete s nimi súhlasiť, nesúhlasiť, máte slobodnú voľbu.

 

Zmena...

Stránka na ktorej sa práve nachádzate je novšou a profesionálnejšou formou starej pôvodnej stránky na estránkach. Stará stránka existovala asi 6. rokov. Za ten čas si našla množstvo čitateľov a návštevníkov. Server estránky zverejňuje v editácii stránok najčítanejšie stránky, kde sa moja stará stránka umiestňovala na prvom mieste. V čase, keď toto píšem, je ešte aktívna, tak si ju môžete prezrieť a prípadne porovnať s touto novou. Stará stránka však o krátky čas zanikne a navždy odíde z tohto sveta. Viem, že presúvať doménu, ktorá bola tak navštevovaná a čítaná je možno bláznovstvo, no myslím si, že táto nová stránka je oveľa viac vpredu. Intuitívne som cítil potrebu zmeny a môjho vyjadrenia sa cez nové energie aj prostredníctvom tejto novej stránky.  I mne sa na nej lepšie pracuje a som viac slobodnejší pri jej tvorbe. Venoval som jej množstvo mojej energie a som s jej podobou a funkciami spokojný.


 

Texty na stránke sú rozdelené do rubrík. Niektoré rubriky majú svoje podrubriky. Menu je tak prehľadnejšie a návštevník nie je zahltený veľkým množstvom rubrík.


 

Články na tejto stránke sú presunuté z môjho starého webu. Nie sú tu však všetky, niektoré som sa rozhodol sem nedávať. Preto nájdete pri všetkých článkoch pomerne mladý dátum vloženia, akoby boli napísané pred nedávnom. Niektoré články však sú niekoľko rokov staré, iné novšie. Môj vývoj a terajšie smerovanie sa zčasti odráža v mojich prácach. Niektoré texty sa Vám môžu zdať iné ako predošlé, kratšie, dlhšie, výstižnejšie, menej výstižnejšie. Je to všetko môj vývoj. Od najstaršieho článku na stránke po najnovší, som si prešiel istý vnútorný rozvoj, tak sa štýl písania, alebo energie článkov môžu mierne líšiť.

Niektoré dlhšie články zo starej stránky som upravil a rozdelil na dve časti. Vždy pod takýmto článkom je odkaz na pokračovanie textu. Odporúčam si prečítať vždy obe časti, pretože sú súčasťou jedného väčšieho článku.

 

Články vo Vitalite.

Do mesačníka Vitalita som písal pred niekoľkými rokmi. Spolu vyšlo asi 20. článkov. Možno iba 3 - 4 sú tu zverejnené. Pred týmto článkom je vždy text, že bol publikovaný vo Vitalite. Ostatné články uverejnené v tomto mesačníku na stránke už nie sú. No, kto má záujem, môžem mu ich preposlať na jeho email. V mojej databáze mám takmer všetky.


 

Orientácia na stránke:

Pre zvýšenie prehľadnosti a cesty návštevníka stránkou som zvolil rôzne možnosti:

 

  • Novinky-  Tu nájdete vždy najnovšie články, videá a informácie. Články tu zverejnené sú úplne nové a na starej stránke ich nenájdete.

 

  • Štítky- Nájdete ich v ľavej časti stránky. Sú tam rôzne slová v rôznej veľkosti. Čím je slovo väčšie, tým viac odkazov na články obsahuje. Štítok obsahuje vždy články, ktoré majú priamy, alebo nepriamy súvis s názvom štítku. Týmto spôsobom ste prepojený s množstvom ďalších článkov, ktoré Vás môžu zaujať a máte oveľa ľahšiu orientáciu.

 

  • Odkazy- Takmer pod každým článkom sú na jeho konci odkazy na podobné články, alebo videá. Tiež sa tam zobrazujú štítky, takže ak si na ne kliknete, ste presmerovaní na ďalšie články.

 

  • Bannery- v ľavej časti stránky nájdete i rôzne bannery. Ľubovníkový olej, Zelené potraviny, Masáže, Tieto odkazujú na moju samostatnú ďalšiu web stránku o mojich masážach a mojej práci maséra.   Ak sa Vám Cesta k sebe.sk páči, alebo, čo je dôležitejšie, nejakým spôsobom Vás oslovila, pomohla, nasmerovala, zmenila, môžete ju podporiť aj finančne.Viac informácií- Podporte túto stránku.


 

Celý tento web je informačný, neslúži na predvádzanie komerčnej reklamy, ani na rôzne manipulačné ciele. Jeho úlohou je iba informovať tých ľudí, ktorí sa rozhodli ísť cestou zmeny ku sebe. Prinášať informácie, ktoré môžu človeka posunúť, rozochvieť ho, vyplaviť staré nánosy, zamyslieť sa, uvažovať, rozplakať, či sa len zasmiať. Je to rôzne u každého človeka.


 

  • Komentáre- Starí a pravidelní návštevníci z mojej starej stránky boli zvyknutí na komentáre, ktoré bolo možné vkladať pod každý článok. Táto stránka túto funkciu nepodporuje. Vaše názory na články, stránku, na hocičo čo chcete, môžete vkladať do Diskusného fóra, alebo Knihy návštev. Ak chcete reagovať na článok, vložte názov článku do kolónky Titulok v Diskusnom fóre, alebo Knihy návštev.  Všetky informácie , ktoré vložíte budú automaticky zobrazené.

 

Prajem Vám veľa síl a odvahy na Vašej ceste k sebe.

 

s pozdravom Peter Gašparík