Sám sebe pánom.

01.03.2016 15:34

Čo to znamená... Byť svoj, sám o sebe, či s niekým, pre niekoho? Alebo proti niečomu? Ako vlastne byť?

 

Ľudská myseľ je fascinujúca náruč prístupných i skrytých myšlienok. Každý jeden z nás je výnimočná osobnosť a učiteľ. Aj žobrák, či boháč. Lenže málokto vie so sebou pracovať. Preto sú ľudia nešťastní, urážliví, nevyrovnaní. Čo za tým stojí a ako docieliť opak?

 

Nevedomosť.

Prakticky sa stále učíme. Poznávame ďaleké krajiny na dovolenkách, cestujeme, len tú svoju tmu pod vlastnou sviečkou akosi stále nevidíme. Pretože náš systém života je plný zbytočností a neusporiadaných predstáv, myšlienok, pocitov, túžob, plánov. Nevedomosť je niečo ako schopnosť nebyť tu a teraz, alebo verný služobník a pasívny prijímateľ spoločnosti.

 

Na jednej prednáške sa istý muž spýtal ľudí, čo je pre nich najdôležitejšie. Oni zborovo - Zdravie! Povedal im, že klamú a vymýšľajú si. Všetci začudovane híkali a krútili hlavami. Potom sa ich spýtal nasledovné – A čo pre svoje zdravie robíte?- Ihneď všetci stíchli...

 

Pretože tak to je. Začnime prostou vetou. „Ako sa máš?“- Odpoveď je približne takáto. „Joj strašne. Celý týždeň ma bolí hlava v robote je chaos, deti nosia zlé známky, všetko je tak drahé až sa mi žiť nechce.“- A čo toto? – „Vďaka, mám sa úžasne, niečo vychádza viac, niečo menej, ale som spokojný a vďačný. Radujem sa.“ - Cítite ten rozdiel? Prečo píšem práve o tomto? Pretože je to treba. Venujeme viac pozornosti negatívnemu ako pozitívnemu.

 

Nasávame ich zo sveta, vzduchu, hltáme správy o nešťastiach, rozprávame cez zimomriavky. Máme sa pozrieť na dvojicu ľudí, ktorí sú v objatí a šťastní a na človeka mŕtveho. Kam by sme zo zvedavosti radšej šli? Veľká väčšina k mŕtvemu. Alebo si všimnite nasledovné. Ak sme spokojní a šťastní, nehovoríme o tom. Asi to aj trochu skrývame. Ale príde bolesť zubu, strata práce či iné okolnosti a už sa to hlási každému. Rozfukujeme negativitu čo najďalej v snahe sa jej zbaviť a vydobiť si ľútosťs pozornosťou. Pritom dobré pocity si držíme v tele.

 

Spoločnosť.

Máte vlastný názor? Výborne, dokážte to. Nepodajte svojmu šéfovi ruku, keď mu podáva každý? Postavíte sa doprostred námestia a zdvihnete ruky k oblohe, len tak od radosti? Zostanete stáť, keď okolo Váš kľačí tisíc ľudí? Alebo si kľaknete len preto, že sa to má... Veď to robí každý... Opäť ste otrok. Nie ste v súlade s ničím iba so spoločnosťou. A ideme ďalej. Kúpite si potraviny, ktoré sú na prvý pohľad jedom. Skonzumujete ich a pod vplyvom negatívnych emócií, nálad a Vašej nevedomosti dostanete ekzém. Určite nie ste radi. Tak idete k lekárovi, kde čakáte aj pol dňa na ďalšiu dávku chémie v mastičke. Konečne ste spokojní, že máte –liek-. Prídete domov a natriete si postihnuté miesto. Minuli ste svoj čas, trpezlivosť, peniaze, aké ste si zarobili v práci, ktorú neznášate. A výsledkom toho je chémia v krabičke na Vašej koži.

 

Pod jej vplyvom sa Vám vytvoria nové reakcie, ekzémy a vyrážky a Vy ste stále nespokojnejší a zúfalejší. Napriek tomu ste dobrý herec. Dokonale hráte svoju rolu otroka v celom systéme pre Nevedomých. Úžasný život, však? V globály sa dá povedať, že táto spoločnosť je krásna a žiarivá. Dá Vám to, čo chcete, pokiaľ viete ako si to pýtať. Pretože človek je ako lovná zver. Poľujú na neho médiá, reklama, politici, lekári, potravinársky a chemický priemysel. Farmaceutická politika je úžasný obchod! Sú spoločnosti, ktoré vyrábajú zdravotne závadné potraviny ako nápoje, polotovary, instantné omáčky, mäsové výrobky.

 

A pritom v inej krajine majú svoj dcérsky podnik, ktorý zase produkuje tabletky na liečenie alergií a chorôb vyvolané požívaním potravín od prvej spoločnosti. Tak to je. A človek je v pasci. Či chce, alebo nie, kupuje, konzumuje, chodí k lekárom, nakupuje umelé vitamíny v lekárňach a stále sa sťažuje. Pretože táto spoločnosť skrátka miluje, potrebuje a velebí chorých ľudí! Problém nie je strava, ani prostredie. To akí ste, tak sa Vám tento svet javí. Problém ste Vy priatelia a jadro toho celého je vo Vašej hlave.

 

Ešte máte to nové auto?

Vesmír je nekonečný. Viete si to predstaviť? Ja nie, a ani o to nestojím. Len viem, že to tak je. Rovnako aj auto ide, ale asi ťažko poznáte systém potrubí, elektrických rozvodov, či palubného počítača, ktorý ho robí funkčným. Rovnaké je to aj s mysľou. Pretože tak ako myslíte, takí aj ste. Kozmos funguje dokonale. Platí tu zákon príťažlivosti. Čokoľvek poviete, alebo na niečo myslíte, to sa Vám vracia. Preto môžete mať všetko, čo len chcete. Vesmír však nerozlišuje, čo je pre Vás menej a viac výhodné. Koná podľa Vás. Vy ste jeho súčasťou a Vy si vyberáte. Ste ako magnet. Priťahujete si veci. Chcete mi povedať, že to nemôže fungovať? Dobre. Spomeňte si na chod auta... Človeku sa vonkajší svet javí podľa toho v akom stave je jeho vnútorný a ako tento na vonkajší pôsobí.

 

To nie je len Buddhova myšlienka, ale úžasná pravda. Takže napríklad. Ste nespokojní, niečo Vám padlo do oka, keď ste sa pozreli k oblohe. Môžete začať nadávať a živiť negativitu. Ale čo tak poďakovať sa za to, že miesto smietky to nebola tehla...? Potrebujeme rozlíšiť vedomosť od nevedomosti. A pamätať sa na to, že každá negatívna vec má aj svoje dobré stránky a naopak. Vesmír k Vám posiela práve to, čo momentálne vyžarujete. Bojíte sa o svoje nové auto? Nemôžete spávať, kúpite najnovší alarm a aj tak Vám ho ukradnú. Prečo? Keď sa bojíte, vytvárate nadbytočný potenciál strachu a vysielate ho do Vesmíru ako signál. Ste prakticky vysielač. Keďže príroda sa vždy snaží o rovnováhu, vyšle k Vám energiu na potlačenie pocitu. To znamená, zníži Váš potenciál strachu tým, že odníme jeho zdroj. To je auto. Aby ste sa nemali o čo báť... Prakticky Vám urobí dobre, lenže pre Vás je to zle, pretože auto už nemáte. Rozumieme sa?

 

Šťastní až do smrti?

Ak by ste sa tak silno nebáli o auto, potenciál by sa nevytvoril a nič by sa nestalo. To isté je so vzťahmi. Pokiaľ sa dvaja prudko zamilujú, zahoria láskou, vytvoria silný nadbytočný potenciál a ich vzťah sa po čase rozpadne. Alebo budú mať problémy. Pretože ak niekomu poviete, že ho budete do konca života milovať je to lož. Bol jeden pán, ktorý plnil priania. Raz sa objavil sa na svadbe. Mladomanželia ho celí šťastní požiadali nech im splní jedno želanie. Chceli byť spolu šťastní až do smrti. A viete čo ten pán urobil? Vyhodil ich aj s autom do vzduchu... Dostali to, čo si priali. Pretože človek nemôže sľúbiť nič, čo sa vymyká jeho realite. Nikto nevie, čo bude zajtra, nieto ešte za celý život. Môžete povedať - Milujem Ťa dnes, milujem Ťa teraz. Budem sa snažiť Ťa milovať aj zajtra, iné Ti nemôžem sľúbiť. Odpusť mi to.- Toto je vedomosť. Ste Tu a teraz. Stávate sa jedinečným a konáte v Súlade so sebou samým.

 

Otáznik?

Zdá sa Vám to drastické, neromantické, môžete mi vyčítať. Kľudne. Ale určite prestanete, keď si uvedomíte , že to tak funguje. Ste nešťastní preto, lebo ste to dovolili. Chodíte do práce, ktorá Vás nebaví? Je veľa takých ľudí a ja k nim patrím tiež. Ale nikto Vám nebráni si v tej tme nájsť kúsoček vlastného svetla iba pre seba. Ak ho rozdúchate, rozptýlite tmu. Pretože tma je iba nedostatok svetla, priatelia. Pokiaľ začnete vyžarovať lásku a spokojnosť, ľudia si toho všimnú a začnú sa pýtať. Aj oni by chceli byť takí usmiati, ale ako na to? Začnete zaujímať a učiť ľudí. A vesmír Vás obdarí. Všetko funguje na príťažlivosti. Keď poviete o bolesti hlavy, rozbolí Vás ešte viac. Pretože ste odoslali signál so správou - Chcem bolesť hlavy! A Vesmír Vám to splní. Preto dostávate vždy to, čo nechcete. Lebo väčšina ľudí vie presne čo nechce, ale nevie čo chce. Preto to, čo nechcú v sebe živia a vysielajú to do kozmu ako rádio. A to sa im aj vracia. Pokiaľ príliš niečo chcete, lipnete na tom, ste na tej myšlienke závislí a idete si za ňou cez oheň, tiež to nedostanete. To je druhá alternatíva, kedy vytvárate spomenutý potenciál a rovnovážne sily sveta Vám to buď znížia, alebo zoberú. Preto je najlepšie nič neočakávať, neplánovať, ale byť. Len byť. Konať dobro, to sa Vám vráti istotne. Pretože jedna pozitívna myšlienka je silnejšie ako sto negatívnych.

 

Ako byť vedomí.

Presný návod nie je. V tomto článku je iba všeobecnosť. Každý je totiž zodpovedný sám za seba. Ale pár postrehov Vám rád ukážem. Základné pravidlo je - Aký si, taký je aj svet okolo teba. To, čo vyžarujete aj dostávate. Nevpúšťajte do seba negatívne informácie. Napríklad večerné spravodajstvo. Odíďte od ľudí, ktorí sa zhovárajú o nehodách, problémoch, nešťastiach. Tým si ich len privolávajú. Ak sa Vám odísť nedá, spievajte si v mysli melódiu, či myslite na pozitívne veci.

 

Ukujte si silný zámok a zamknite Vašu myseľ pred negatívami. Vstup zakázaný. Tie, čo zostali dnu, rozsekajte. Predstavte si meč, ktorým disponujete a preseknite ich, potom vydýchnite nosom von. Pokiaľ spozorujete nedobré myšlienky, ignorujte zdroj a eliminujte ich. Keď ste takto očistení, pozrite sa na ostatných ľudí, čo nakupujú, ako sa správajú v neobvyklých situáciách a porovnajte sa s nimi. Myslite pozitívne a za pár dní sa veci začnú meniť. Na ničom nelipnite, o nič sa nebojte, nestavajte si vzdušné zámky. Iných nesúďte, ale nikdy nikoho neľutujte. Každý si za všetko môže sám. I za chrípku, či rakovinu.

 

Keď prestanete ničiť svoje telo chemickou a nevhodnou potravou, prebudí sa Vaša myseľ. Získate nadhľad nad ostatnými a upokojíte sa. Keď niečo budete chcieť, predstavte si, že to už máte. Takto vyšlete pozitívny signál tam hore. Všímate si, ako ľudia reagujú v radoch, keď musia dlho čakať? Šomrú. Pretože nedokážu byť sami so sebou. Jedni si hneď vytiahnú z vrecka mobil a prezerajú si ho. Druhí obťažujú vzdychmi, či nevhodnými poznámkami. Sú vnútorne nevyrovnaní, preto to robia. Vy nebudete, pretože budete nad všetkým. Človek sa stráni samoty, ktorá ho môže veľa naučiť o ňom samom. Práve toho sa bojí. Samota je nádherná! Osamelosť, tá ničí! Budete viac duša ako rozum. A viac múdrosť ako intelekt.

 

Všetky problémy, ktoré ste predtým mali sa Vám budú zdať smiešne a banálne. Začnete pomáhať iným s ľahkosťou tam, kde budú oni v koncoch. Ak vyjdete aj nahí na studený vzduch, neprechladnete, pretože si to nedovolíte. Nevložíte do mysle program prechladnutia. Vety ako -Obleč sa, lebo budeš chorý-, už chrípku vyvolávajú. Pretože všetko je v mysli, úžasnom procese napojenom na nekonečný Vesmír a síl v ňom pôsobiacich. Všetko hrá pre Vás. Len Vy sa musíte rozhodnúť. Buď ísť k lekárovi po chemickú mastičku a ostať tak v dave nevedomých, alebo robiť tak, aby ste mastičky nikdy nepotrebovali. Prvý krok je jasný. Úsmev a svetlo v nás. Každý do istej miery niečomu slúžime a čosi potrebujeme. Ide len o to, čo a pre koho. Žite podľa Toho, nie pre To.