Prečo a ako chodiť NABOSO?

03.05.2016 19:25

Chôdza na boso je prastará a jedinečná  činnosť priblíženia sa k svojej podstate. Vyjadruje to, čo naozaj sme, nie to čo je na nás nalepené. Je to Vnútorný stav Ticha.  Práve chodením po zemi naboso sa približujeme sami sebe. Vylaďujeme sa. Obrusujeme. Je to zážitok...

 

 

Prečo chodiť naboso?

Chôdza na boso, Gašparík, Cesta k sebe,

Reflexno-zdravotný význam- Na chodidle sa nachádzajú reflexné body celého nášho organizmu. Skúmaním a diagnostikou týchto bodov sa zaoberá reflexná diagnostika chodidiel. Celé telo si tak môžeme harmonizovať stláčaním, masírovaním, či hladením príslušných plôšok zodpovedajúcim danému orgánu. Tým sa organizmus stabilizuje, očisťuje, lieči. Odvádzajú sa toxíny z tkanív, miznú spazmy, zatvrdnuté svalové miesta. Odvádza sa z tela tiež kyslosť a stlačením danej plôšky sa ovplyvňuje okamžite daný orgán.

 

ďaľšie prospešné zdravotné účinky bosej chôdze...

 

Chodidlá sa tu masírujú samé, reflexné plôšky dostávajú tak potrebnú stimuláciu a zlepšuje sa látková výmena. Účinky na telo pri bosej chôdzi sú v podstate rovnaké ako účinky masáže, len ešte viac koncentrovanejšie. Pri celkovej masáži pôsobíme okrem iných účinkov na svaly, lymfatický systém, uvoľňujeme a odvádzame prebytočné toxíny do lymfatického riečišťa. U stimulácii reflexných plôšok na chodidle bosou chôdzou ihneď stimulujeme všetky orgány a mobilizujeme celé telo k vyššiemu výkonu, energetike. Detoxikujeme sa. Uvoľňuje sa napätie, zlepšuje sa metabolizmus a podporuje sa celý organizmus. Nepriamo sa ovplyvňuje väčšina vnútorných orgánov.

 

 

Duchovný význam- Bosá chôdza nás intenzívne, ihneď spája s energiami Zeme. Naše energetické telo je často blokované psychocystami, vytvorenými našimi tieňovými emóciami. Tu vzniká prebytok energie. Prejavuje sa zrýchlením dýchaním, bolesťami nôh, hlavy, krížov a celkovej únavy tela. Jednoduchým pochodom po holej zemi sa bosá noha intenzívne dotýka očisťujúcich energií Zeme a telo sa zbavuje týchto nadbytočných  záťaží. Tiež sa samozrejme dostáva do rovnováhy, pretože v Prírode je všetko v rovnováhe. Sme súčasťou prírody bosými nohami oveľa viac než v topánkach.

 

 

Uzemňovanie- Osobitý význam bosej chôdze má uzemňovanie. Keď chceme dôstojne žiť, potrebujeme mať korene v zemi. Nie vo vzduchu. Stabilizujeme sa, chôdza naboso, cesta k sebeuvoľňujeme, uzemňujeme. Cez chodidlá k nám prúdi hustá energia Zeme. Všetko prebytočné však naspäť odteká chodidlami preč. Neuzemnený človek často žije v ilúziách, stavia si vzdušné zámky, chýba mu pokora a vďačnosť. Nie je prepojený. A keď nie je prepojený, zle sa mu žije, ťažko súcití s inými, má málo empatie voči iným a menej si váži aj samého seba. Uzemnený človek prijíma všetko tak ako je.  Kráča životom v spojení. Vie si vyložiť situácie, ktoré sa mu dejú a prijíma ich s pokorou. Viac si váži seba a tým pádom aj iných. Vie lepšie spoznať svoje vlastné chyby a učiť sa z nich.

 

Strom- Pokiaľ by sme stromu odpílili korene, ťažko by mohol žiť. Môže byť na pohľad pekný a silný, no časom zhynie. Nemá korene, nemôže prijímať zo zeme energiu a živiny. Ak by mal silné korene, no nemal by korunu s listami, ihličím, ťažko by mohol rodiť plody.

 

 

Praktické rady k bosej chôdzi

Ak ste sa rozhodli vyskúšať chodenie na boso, alebo už tak chodíte, možno Vám padne vhod množstvo mojich praktických rád a poznámok z osobnej skúsenosti. Chodiť na boso môžete aj v snehu, no pokiaľ v tomto smere nemáte skúsenosť, radšej sa vyzúvajte na jar, alebo v lete. No aj krátky čas naboso v zime, urobí svoje, no netreba to preháňať. Veľa ľudí sa domnieva, že ak sa vyzujú, prechladnú.

 

 

Pozrime sa na zvieratá...

To je však len zase program, ktorý vychádza z odpojenia sa od prírody. Zvieratá stále chodia bosé a sú oveľa zdravšie ako ľudia.  Chôdza na boso nás učí Pokore. Učí nás, že veci nie sú tak ako sa javia. Napríklad ste chodili aj dve hodiny bosí a už Vám bolo mierne chladno. Rozum velí, daj si topánky, prechladneš. No vy ešte vytrváte a neskôr zistíte, ako ste sa dobre cítili. Aj napriek chladu ste prešli viac ako od Vás chcel rozum. Tak sa učíme presadzovať naše hranice v sebe samom, objavujeme viac svojich schopností.  Dokážeme vždy viac ako nám velí rozum...   HUPS- Ešte NIE ste na konci článku....

 

Tento článok má ešte dlhé pokračovanie v Užívateľskej sekcii tejto stránky.

 

Inšpiroval stovky ľudí ku zmene. Staňte sa jedným z nich.

 

Čo sa dozviete v pokračovaní článku?

 

  • prečo chodiť naboso, keď sme chorí a v čom nám to pomáha?
  • po akom teréne je dobré chodiť?
  • čoho sa vyvarovať pri chôdzi naboso?
  • čo robiť ak si niečo pichnete do chodidla?
  • a čo nám chce pichnutie povedať?
  • + mnoho iného.

 

Okrem celého znenia tohto článku v Užívateľskej sekcii nájdete všetky najnovšie články, ktoré nie sú verejne dostupné, 30 najčítanejších článkov, bonusy a súbory na stiahnutie.

 

>>> Zistite ako môžete vstúpiť do Užívateľskej sekcie a užívať si jej výhody doživotne!

 

cesta k sebe

 

 

ebook zadarmo