Nosíte úzke topánky lodičky? Pozrite sa, čo sa tým spôsobuje.

24.07.2015 12:33

Čo sa deje, keď nosíte úzke topánky lodičky? Možno sa budete čudovať, ale nosením úzkych topánok si postupne privádzame do nášho tela rôzne ochorenia a problémy. Aké to sú? A čo sa skutočne deje v našom tele keď nosíme úzke topánky? Poďte sa pozrieť..

 

Aké sú to úzke topánky?

 

Ktoré sa pri špičke zužujú a prsty sú v nich neprirodzene natlačené na seba. Patria sem hlavne ženské lodičky na opätkoch. Najhoršia varianta týchto topánok je keď sú na vysokom opätku s uzavretou špičkou. Predná časť týchto topánok sa takmer nedá roztiahnuť, je úplne tvrdá.

 

Mužské topánky väčšinou tento jav nemajú, pretože sú pri špičke širšie. Prsty v nich väčšinou nie sú na seba natlačené, pretože sa nachádzajú v širšej časti topánky ešte pred zúženým priestorom. Samozrejme tento opis je sčasti orientačný, no mal by vystihovať všeobecnú predstavu o týchto topánkach. Nie každá topánka so špičkou nám poškodzuje nohy. No väčšina áno...

 

Ak nosíte takéto topánky, možno v nich vyzeráte dobre, no vaše chodidlo v mnohom a často trpí. Dochádza tu k deformáciám nielen na úrovni fyzickej /skrútené prsty v neprirodzenej polohe/, ale poškodzujeme si aj vnútorné orgány a časti tela. Určite to cítite. Keď si takéto topánky vyzujete, Vaše telo si oddýchne. Akoby vypadlo z oceľového zovretia. Prečo to tak je?

 

Ak si to zoberieme z pohľadu súvislostí na chodidle-podľa reflexológie- deje sa tam toho veľmi veľa. Poďte sa pozrieť čo mám na mysli.

 

 

Nosením úzkych, pri špičke zúžených topánok dochádza k výrazne obmedzenej funkcii týchto orgánov a častí tela.

  • Celá krčná a začiatok hrudnej chrbtice.
  • Štítna žľaza.
  • Srdce.
  • Podpažné lymfatické uzliny a lymfatický systém všeobecne.
  • Oči a uši.
  • Čelové a nosové dutiny.
  • Negatívne je tiež ovplyvňovaná dráha močového mechúra a obličiek.

 

Nezdá sa Vám, že mnoho žien, ktoré nosia takéto tesné topánky má problémy s infekciou močových ciest a krčnou chrbticou? Či štítnou žľazou? Keď masírujem takéto chodidlo, často hneď viem, aké topánky sa nosia. Prsty sú aj na holom chodidle stlačené na seba a vykrivené... Mnoho krát sú prsty aj v uvoľnenej polohe skrútené nadol. To už je zjavná deformácia chodidla, ktorá je už akoby pevne zasadená v tele.

 

Prečo práve tieto orgány trpia?

 

Pretože ako sú prsty v topánke na sebe natlačené, nedochádza tu k prirodzenému prúdeniu krvi a pohyblivosti. Celá predná časť chodidla je strnulá a akoby zabetónovaná. A keďže v našom tele je všetko spojené, tak ak sú v nepohode reflexné plôšky na chodidle, bude to vplývať aj na vnútorné orgány a časti tela, majúce s tým spojitosť.

 

Ak takéto topánky nosíte občas, ešte sa to dá. No ak roky, potom to na svojich chodidlách nielen vidíte, ale aj cítite na hlave a krku. Môže Vás napríklad bolievať hlava, mávate migrény, ste nervózni, či máte upchatý nos. No môžete mať aj iné nepríjemné prejavy.

 

Ak nosíte topánky na opätkoch, výrazne si tým predkláňate panvu, čo má za následok posunutie panvy dopredu a postupné „ukladanie“ stavcov do nevhodnej polohy. Od stavcov prechádzajú nervy ku každému orgánu, takže si tým veľmi nepríjemne ovplyvňujeme vlastné telo i zdravie. Trpia tiež bedrové kĺby a predná časť chodidla.

 

Čo s tým?

 

Ak z akýchkoľvek dôvodov musíte nosiť takéto topánky /páčia sa Vám, máte ich predpísané v práci/, po príchode domov si vždy dobre chodidlá rozmasírujte a choďte už iba naboso, alebo vo voľných ponožkách. Je dobré si tiež premasírovať prsty a tiež ich ponaťahovať. Tiež dobre premasírovať priestory medzi prstami. Tým docielite obnovenie funkcií koncových bodov meridiánov, ktoré sa na koncoch prstov nachádzajú.

 

 

Zakončenia akých orgánov sa nachádzajú na prstoch oboch nôh?

  • palec- prvý prst – pečeň, slezina
  • druhý prst- žalúdok
  • tretí prst- neuvádza sa
  • štvrtý prst- žlčník
  • malíček- piaty prst- močový mechúr

 

Nedá sa povedať, že každá úzka topánka takýmto spôsobom deformuje naše telo. Záleží od jej strihu a napríklad od veľkosti a hrúbky prstov, ktoré sa v nej nachádzajú. Je dobré riadiť sa zdravým rozumom a pocitmi. Ak Vás prsty v topánke tlačia, urobia sa Vám otlaky napríklad na malíčku, je to signál, že topánky pracujú proti Vám. A keď sa v nich cítite dobre a ani po dlhom nosení nemáte prsty skrútené, či na nich otlaky, je to pozitívnejší stav.

 

No čo viem ja, už samotná topánka je pre chodidlo neprirodzená. Najlepšie bude ak prsty v topánke sú vždy voľne uložené, môžu sa hýbať, dýchať a nemáte na nich žiadne otlaky. Ja viem, že je to určite pre väčšinu žien ťažké, pretože tie najkrajšie ženské topánky sú práve takto zúžené, no vždy si môžeme vybrať.

 

Ešte celkom dobrá alternatíva sú topánky s nízkym opätkom a otvorenou prednou časťou. Prsty sú tu uložené voľnejšie.

 

V tejto dobe sa mnoho ľudí prebúdza a nie je im ľahostajné, čo zjedia, vypijú, oblečú si, či v čom chodia. Krása a trendy, často nejdú ruka v ruke s naším zdravím a platíme za ne privysokú cenu. Samozrejme, negatívne účinky nosenia úzkych topánok sa neprejavia ihneď /keď nepočítame nepohodlnosť a otlaky na prstoch/.

 

No je dobré vedieť, že nohy máme iba dve do konca života. Topánok si však môžeme vybrať tisíce...

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ...