Ako začať nový život?

12.05.2015 11:09

Máte pocit, že stojíte na mieste a neviete sa pohnúť ďalej? Trápia Vás veci o Vás samých a pýtate sa kde robíte chybu, že sa nič okolo Vás nehýbe? Chcete vykročiť novým krokom, ale neviete ako na to? Tento článok Vám ponúkne iba malý návod a môj pohľad na vec vychádzajúci z prežitých skúseností. No ak sa budete držať krokov tu spomenutých, určite sa niečo zmení. Záleží len na Vás. A... možno začnete aj nový život...

 

 

Potrebujeme si jasne definovať čo chceme a čo nie.

 

To, čo chceme dosiahnuť si dajme na prvé miesto a to, čo nechceme si natrvalo vymažme zo svojej mysle. Aj šofér auta ak vie kam ide, príde do cieľa ľahko a rýchlejšie ako ten, čo raz odbočí, potom sa vráti, pridá plyn, stúpne na brzdu a nakoniec si to celé rozmyslí a vráti sa. Potom plače, že sa nikam nedostal. Prečo? Nemal definovaný cieľ cesty. Tento cieľ si denne opakujte a napíšte na papier. To, čo dáte na papier sa už napoly zhmotnilo. Máte rukolapný dôkaz o Vašich cieľoch. Buďte o tom, čo chcete dosiahnuť presvedčený a verte sebe aj cieľom.

 

Pozrime sa na svoj voľný čas.

 

Koľko času venujeme zámerným činnostiam, ktoré nás posunú ďalej? A koľkými len strácame čas? Napríklad telefonovanie takmer o ničom, nepotrebné nákupy, bezbrehé posedávanie na pivku každý deň, vysedávanie pre telkou, hodiny pred internetom, počítačové hry? Myslíte, že toto Vám niečo prinesie? To, čomu venujeme náš čas, nás formuje. Utvára našu myseľ a vštepuje do nej informácie. My podľa toho aj konáme. Vidíme cez tieto informácie život a formujú sa naše postoje. Ak budete hrať celý čas počítačové hry, budete v tom dobrí, najlepší. Budete sa cítiť dobre, no v živote Vás to nikde neposunie a peniaze neprinesie. Ak sa budete zameriavať na sebavzdelávanie a sebamotiváciu, budete im venovať rovnaký čas ako počítačovým hrám, spýtajte sa sami, čo Vám to môže priniesť... Zamerajte sa na to, čo chcete a venujte tomu svoj čas. Ľudia, ktorí niečo dosiahli si vedeli rozvrhnúť svoj čas a vedeli o jeho cene. Vedome na sebe pracujte. Vzdelávajte sa. Investujte svoje peniaze do vzdelania, seminárov, kurzov, motivačných kníh, ktoré Vám pomôžu. Ako? Posunú Vám myslenie do roviny tvorivosti a pomôžu vytvoriť nové cesty k vašim cieľom.

 

Nadšenie je veľká motivácia.

 

Ak chcete mať svaly ako kulturista nemôžete s činkami cvičiť raz týždenne jednu hodinu. Potrebujete celú Vašu myseľ zamerať na tento cieľ, no neísť cez mŕtvoly. Jemne počúvať seba a byť úprimný k sebe a okoliu. Potrebujete každý deň vedome pracovať na Vašich „svaloch kulturistu“, teda na tom, čo chcete. Zistite si informácie, zoznámte sa s ľuďmi, ktorí už v tomto obore niečo skúsili a majú znalosti. Buďte s úspešnými ľuďmi a nasávajte ich atmosféru a nadšenie. Ak budete v spoločnosti bezdomovcov, čoskoro začnete preberať ich spôsoby myslenia a aj z Vás sa môžu stať bezdomovci. Ak budete v spoločnosti šikovných a silných ľudí, ktorí už prešli istou cestou po ktorej idete aj vy, pomôže Vám to. Stanete sa tiež podobnými. Potrebujete sa pre vec zapáliť, nadchnúť.

 

Človek nebude úspešný, kým neopustí neúspešné komunity. Robiť veci rovnakým spôsobom a očakávať odlišný výsledok je absurdné.

 

 

Vytrvalosť.

 

Nadchli ste sa pre niečo a zdá sa Vám to dobré. No za týždeň sa Vám nebude chcieť čítať knihu, ktorá Vám môže pomôcť, nebude sa Vám chcieť ísť do toho, v čom nie ste až tak dobrí a nebude sa Vám chcieť zabojovať. Bude sa Vám chcieť zostať si v teplom miestečku, tam, kde to poznáte a kde nemáte čo stratiť. Vy si potrebujete veriť natoľko a veriť aj tomu čo chcete, že takéto prekážky Vás ešte posilnia. Poznáte ten pocit večer, keď ste už natoľko unavení, že sa Vám nechce ísť si umyť zuby a túžite padnúť do postele? Ľahnete si a zaspíte, no ráno sa prebudíte s pocitom divného pachu v ústach a môže Vás hrýzť svedomie, že ste si mohli umyť zuby. Ak to takto urobíte pokaždé, keď sa Vám „nebude chcieť“, nakoniec môžete mať zubný kaz. A zubársky zákrok Vás vyjde drahšie časovo aj finančne ako kúsok Vášho času, úsilia a zubnej pasty.

 

Verte si.

 

Ak Vám prídu na um pochybnosti o tom, či to zvládnete, alebo o Vás samotných- povedzte si zámerne nahlas aspoň jednu pozitívnu myšlienku o sebe.  Vytrvalosť a nadšenie sú zásadné faktory na Vašej ceste, pokiaľ chcete niečo zmeniť. Nečakajte ovocie zo stromu, ktorý ste práve zasadili. Najprv sa oň starajte a majte ho na pamäti. Ošetrujte ho a verte mu, že zarodí. Istý čas, rok, dva, tri sa Vám bude zdať akoby sa nič nedialo. Strom je síce väčší, no stále nerodí. Ale už sa o neho netreba tak starať, vystačí si väčšinou aj bez Vás. Jedného dňa zarodí. A vy už budete len dohliadať aký máte pekný a veľký strom  s ovocím. Nájdete pod ním tieň, upokojí Vás. Všetko sa Vám vráti. Zasaďte pevne svoju túžbu- nie chcenie. Neplánujte chcenia, ale túžby. Verte im a pracujte každý deň poctivo na nich. Vaše túžby Vás budú potrebovať, lebo ešte nie sú pevne zrastené s Vami. To vy ich musíte posilovať. Tým, že budete seba motivovať a veriť si. Stanoviť si odtiaľ potiaľ. Tomuto budem venovať svoj čas a tomuto už nie. Až sa Vaše túžby pevne zakorenia, polejete ich svojim nadšením a podopriete vierou.

 

Vytrvajte. Vytrvajte v tomto všetkom, inak to nemá zmysel.  Myslíte si, že mladá tenistka, ktorá dnes zarába milióny trénovala raz za týždeň? Vytrvala a verila, vedela čo chce. Nadchla sa pre svoj cieľ a milovala cestu k nemu. Aj výstup na horu je obtiažny, no keď ste na vrchole, všetci sú pod Vami. Možno sa boja vyliezť, alebo sa im nechce. Telesná lenivosť Vás môže motivovať k zmene, no ak ste leniví duševne a duchovne -to je horšie... Cesta na vrchol je plná skúšok a úsilia, no bohato sa Vám vráti. V samostatnosti, nezávislosti časovej aj finančnej a pevnom sebavedomí.

 

Dobrá myšlienka a vhodný nápad.

 

Možno poviete, že chcete mať viac peňazí, tak budete pracovať ešte viac. No to nerieši situáciu. Potrebujete byť originálni a venovať sa tomu v čom ste dobrí. Mať nápad. Viac práce nepredáva, no dobrá myšlienka sa zúročuje. Tá predáva. A dobá myšlienka prichádza, keď ste vystredení v tom, čo chcete, smerujete svoju myseľ, srdce na cieľ a pracujete denne na tom. Nie raz za týždeň, alebo keď sa Vám chce. Každý deň. Vedome. S radosťou. Vytvárate si nový život. Pracujete, pretože viete prečo pracujete a cítite tú potrebu. No nepracujete s čakanom v ruke pri kopaní kanálov. Ale so svojimi vlohami. Vzdelávate sa, inšpirujete, dopĺňate si vedomosti, zisťujete si informácie. Myslíte inšpirujúco. To na čo myslíte, to vytvárate...

 

Nedávajte si malé ciele, budete mať malé výsledky.

 

Dnes nehrá úlohu to akú máte školu. Ale to, čo viete a AKO s tým viete pracovať. Je to rovnako aj s ľuďmi. Každý sme človekom. To je rovnaké. No AKÝM sme človekom je už rozdiel. A len to akým sme človekom -nás posúva. Nie to, že človekom sme. Rozumiete mi? Rozhoduje aj to ako sa viete presadiť, predať sa, ponúknuť svoju službu a motivovať sa. Ako ustáť problémy a vedieť reagovať, keď prídu. Potrebujete byť aj odvážni a cieľavedomí. Neuspokojovať sa s málom, ale motivovať sa k väčšiemu. Nechcite byť lepší o desať percent! Potrebujete chcieť o sto, dvesto percent! Zamerajte sa na úspešných a bohatých ľudí a študujte, čo oni urobili pre to, aby boli takými. Nik z nich nesedel pred telkou celé dni, nik sa nesťažoval aký je život pes, nik sa neponosoval, neľutoval, nemárnil čas. Každý od začiatku vedel, čo chce a veril tomu. Nestarajte sa ako sa dostanete k cieľu. Vesmír Vám v tom pomôže. Vy len túžte a buďte ukotvení v tom, čo potrebujete. A hlavne vedome pracujte, choďte do situácií do ktorých sa Vám nechce a rozhodujte sa rýchlo. Príležitosti rovnako rýchlo prichádzajú ako odchádzajú. Rozpoznajte a chopte sa ich. Inak sa ich chopia iní...

 

Úspech sa nemeria len peniazmi.

 

Peniaze sú len energia prichádzajúca ako výsledok našich túžob, myšlienok a práce.  Nechcite na začiatok peniaze, neorientujte sa na ne... Buďte dobrí a originálni v tom, čo robíte a pracujte na svojich nedostatkoch. Oceňte sa za úspech, no nepreháňajte. Ostaňte pri zemi s vďačnosťou v srdci. Jemne a citlivo pracujte sa svojich nedostatkoch a neviňte sa za ne. Každý ich máme. Slabosťou je nie na nich pracovať, ale nepriznať si ich. Vypestujte si dobré zvyky a tie podporujte. Aj fajčenie je zvyk, no spočítajte si koľko času za celý život fajčiar prefajčí, minie peňazí za cigarety, otravuje seba  a iných jedovatým dymom? Keby ten istý čas, venoval sebavzdelávaniu mohol by cigarety nie kupovať, ale vyrábať. Mohol by mať továreň na cigarety, keď chce pri nich zostať. A tak ľudia márnia svoj čas a potom sa ľutujú, že je všetko ťažké.

 

Každý sme v skutočnosti oveľa lepší než si myslíme a máme na oveľa viac ako sa nám zdá. To najdôležitejšie čo máme je naše srdce, čas a informácie. To, čo vieme a ako s tým vieme pracovať.  Voľba je na nás a výsledok je priamo závislý od voľby a presvedčenia.

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ...