Ako uvoľniť upchatý nos?

10.05.2015 17:07

Poznáte to. Chcete sa nadýchnuť, no máte upchatý nos. Alebo idete spať a ľahnete si na bok. Tu sa tiež stane, že sa nos upchá. No najviac sa to stáva ak sme chorí, máme angínu, chrípku. Alebo nás bolí hlava- aj to môže byť príčinou upchatých nosových dutín. A nakoniec aj chladné jesenné počasie podporuje vytváranie hlienov a upchatie nosa. Podľa G.P. Malachova má človek vo svojich nosových dutinách /ak na sebe nepracuje, necvičí, konzumuje „tradičné“ jedlo a pod/ približne za pohár hlienov. Tu sa vysvetľuje "záhada", prečo nám toľko tečie z nosa, keď sme chorí.

 

 

Čo s tým môžeme robiť?

 

V tomto článku sa dozviete ako jednoducho a rýchlo uvoľniť nos a nosové dutiny za pomoci vašich prstov a trochy času. Pomôžete si tým nielen lepšie dýchať, byť viac vitálnejšími, ale uľaviť si od bolestí hlavy, poprípade migrén.

yingxiang

 

Reflexné pôsobenie.

 

Na našom tele je množstvo bodov, ktoré sa dajú stimulovať tzv. reflexným účinkom. Najrozšírenejšie o tomto pojednáva reflexná terapia. Stláčaním rôznych bodov na rôznych miestach tela, dochádza k reflexnému pôsobeniu buď na daný orgán, alebo aj na sústavu orgánov. Takéto reflexné body sa nachádzajú hlavne na tvári, ušiach, chodidlách, dlaniach. Takisto reflexné zóny sú v oku /irisdiagnostika/. Podstatnou kapitolou je učenie o orgánových dráhach /meridiánoch/, pretože na každom meridiáne sa nachádza množstvo bodov s rozdielnym účinkom.

 

My sa dnes pozrieme na našu tvár, pretože práve tu sú skryté dva body, ktorých stimulovaním- stláčaním, dokážeme náš nos a dutiny uvoľniť.

 

Na obrázku sú vyznačené červenou farbou. V čínskej medicíne ich nájdete pod meno- Yingxiang.

 

Poznámka: body sú priradené meridiánu hrubého čreva, ktorý začína na ukazováku ruky a po vrchnej strane ruky prechádza až na tvár. Červené body na obrázku sú koncové body tohto meridiánu. Prechádza samozrejme po oboch stranách tela.

yingxiang

 

Uvoľňovanie nosa.

  • Robíme to jednoducho: ako je ukázané na obrázku vpravo >>>
  • Malíčkami, alebo ukazovákmi zatlačíme na tieto body. Keď ich máme stlačené, môžeme robiť kruhovité vytieranie do strán smerom od nosových krídel von. Alebo len ich jednoducho mierne stlačíme na dobu 7.sekúnd.

 

Cítim slabú bolesť. Je to v poriadku?

 

Pri stláčaní môžete cítiť miernu bolesť. Je to signál, že vaše dutiny potrebujú uvoľniť. Pri opakovaných stláčaniach bolesť postupne odchádza. Ak máte chrípku, nádchu, tieto body môžu byť viac citlivé. Vyplavovanie hlienov môžete ešte viac podporiť práve ich stláčaním.

 

Ako často robiť toto ošetrenie?

 

Vždy keď to budete cítiť, teda aj niekoľko krát za deň. Dĺžka ošetrenia má byť 7.sekúnd.

 

Ako Vám to pomôže?

 

Ako som už písal. Takmer okamžite po ošetrení budete cítiť spriechodnený nos a lepšie sa Vám bude dýchať. Môžete začať smrkať. Uľaví sa pľúcam a hrubému črevu. Odľahčíte hlavu. Oslabíte, alebo úplne odstránite mierne bolesti hlavy. Zmiernite migrény. Body sa volajú „privítanie vôní“. Kto to vyskúša, pochopí prečo sa tak volajú...

 

Bonus k tomuto ošetreniu...

 

Pozrite sa na posledný obrázok. Stlačenie tohto bodu ovplyvňuje hlavu, tvár a dutiny. Na dôvažok sa jedná o majstrovský bod dráhy hrubého čreva /bod- Che-Ku/, takže jeho pravidelným stláčaním posilníte hrubého črevo a nepriamo aj pľúca.

che-ku

Ako nájsť tento bod?

Položte si Vašu dlaň na brucho, akoby ste sa chceli hladkať. Všetky prsty majte spojené. Pozrite sa teraz na spojenie palca a ukazováka. V spojení sa za nimi vytvorí malý svalový ostrovček, akoby trojuholník. Na konci tohto ostrovčeka leží náš bod. Určite naň narazíte. Je citlivý. Tiež ho stáčajte po dobu 7.sekúnd niekoľko krát denne. Prípadne masírujte. Bod sa nachádza na oboch dlaniach.

 

Stimulácia tohto bodu je súčasťou aj môjho ebooku- Uvoľnenie krčnej chrbtice diaľkovou metódou, kde okrem tohto opisujem aj diaľkové uvoľnenie krčnej chrbtice. Ebook je k dostaniu zadarmo.

 

Ako vidíte aj takýmito jednoduchými úkonmi si môžeme liečiť naše telo, alebo vykonávať prevenciu. Určite lepšie ako chodiť z lekárne s plnou igelitkou liekov a živiť farmaceutický priemysel... Čo Vy na to?

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ...