Ako sa zbaviť doterných myšlienok? Efektívne a poľahky.

01.03.2016 14:53

Tešíte sa na tento článok? Dnes sa dozviete zaujímavú novinku, no bolo by dobré keby ste si ešte raz prečítali predošlý článok. Pretože tento naň úzko nadväzuje.

 

Máte? Super, ste skvelí! Takže, čo sa dnes dozvieme?

 

Na konci minulého článku som Vám sľúbil opísať jeden krátky trik ako môžete jednoducho a efektívne zastaviť neustále točiace sa myšlienky a nahradiť ich perspektívnou informáciou.

 

Ja viem, že ste ho už čítali, no najprv si ešte zaspomínajme na minulý článok:

 

Spomínate si ako som tam písal o tom, že sa Vám môže stať, ako si okamžite ráno niečo zapamätáte /napríklad refrén pesničky/ a potom sa vám celé doobedie točí v hlave? A neviete sa toho zbaviť? Opakuje sa Vám to stále dokola?

 

 

Tak dnes si ukážeme ako na to. Najprv môj krátky príbeh...

 

Rovnako som to mal aj ja minule. Bolo to po napísaní článku- „Čo je najdôležitejšie robiť ráno?“. Išiel som ráno na poštu a priateľka ma požiadala kúpiť aj ženské časopisy. Z pošty som odbehol do trafiky, kde som musel vstúpiť do dverí /nešlo teda o klasický PNS stánok/ a práve tam bolo pustené rádio. Hrali IMT SMILE. /slovenská popová skupina/

 

Takže- kúpim časopisy, vyjdem z trafiky, urobím pár krokov a... mal som to tam. Áno- mal som v hlave IMT SMILE. Stále sa mi opakoval v refrén tej pesničky. Hovorím si no paráda, píšeš o tom druhým, tak si teraz na rade aby si sa z toho dostal. Jasné, že sa toho nešlo zbaviť hneď. No dokázal som to.

 

Použil som techniku, ktorú Vám o chvíľu ukážem. Chvíľu mi trvalo, kým som refrén piesne touto technikou vytesnil. A zrazu bolo v hlave ticho. A mohol som si tam vkladať čo som potreboval.

 

Určite aj vy máte podobné skúsenosti. Tešíte sa na techniku? Poďme na to.

 

MILUJEM ŤA.

 

Ak sa stane aj Vám to, čo mne a bude sa Vám v hlave dookola prehrávať motív piesne, slová, melódia, text z bilboardu a budete z toho možno už na nervy- použite tieto slová. 

 

VŽDY KEĎ SA OBJAVIA AKÉKOĽVEK NECHCENÉ MYŠLIENKY, IHNEĎ ZA NIMI DOPLŇTE SLOVÁ- MILUJEM ŤA.

 

Napríklad sa vám prehráva stále dokola refrén piesne. „Ľudia nie sú zlí, ľudia nie sú zlí, ľudia nie sú zlí“ a stále to isté. Uvedomte si, že to môžete zmeniť a hneď za tým použite MILUJEM ŤA.

 

MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA. MILUJEM ŤA.

 

A takto stále dokola. Slová MILUJEM ŤA, si opakujte v hlave dovtedy, kým sa to, čo chcete z mysle vytesniť- nestratí. Zo začiatku sa Vám to možno bude zdať čudné, no vyskúšajte to. FUNGUJE TO.

 

Týmto spôsobom sa dokážete nielenže zbaviť toto, čo nepotrebujete /v tomto prípade stále sa opakujúcich myšlienok/, no aj si tým vyčistíte myslenie. Má to omnoho širší čistiaco-liečebný efekt, než sa zdá.

 

Prečo o tom píšem?

 

Naše myšlienky tvoria náš život. To, na čo myslíme tomu aj venujeme pozornosť a to sa potom odráža v našom živote. Takže ak budete mať v hlave neustále sa opakujúci refrén piesne, stane sa iba to, že si tým urobíte v hlave neporiadok. Nič Vám to neprinesie. Budete jednoducho zahltení. Budete mať hlavu plnú podobných hlúpostí a hlúposti priťahujú zase len hlúposti. Prídete do bodu, keď budete mať tak plnú hlavu hlúpostí, že nedokážete rozoznať hlúposť od múdrej myšlienky. A to sa odrazí aj vo vašom živote.

 

Ak si to však uvedomíte a nahradíte ich prečisťujúcimi a duchaplnejšími myšlienkami, vaša myseľ sa začne čistiť, bude stabilnejšia, bude viac tvoriť než reagovať. Budete pokojnejší a prestanete tak veľmi vyhľadávať stále viac a viac informácií. Vystačíte si aj s tým, čo máte. Prestanete mať potrebu stále sa niečím zapĺňať.

 

Ak si budete v mysli neustále opakovať MILUJEM ŤA, bude to mať oveľa pozitívnejší, rozsiahlejší, hlbší a očistnejší dopad na Váš život ako napríklad ĽUDIA NIE SÚ ZLÍ... Rozumiete mi?

 

  • Možná otázka: slová MILUJEM ŤA mám aj preciťovať, alebo len tak omieľať dokola?

 

Ak im dáte aj emócie, tak zapôsobia silnejšie. To môžete využiť ak budete napríklad sami so sebou a len tak v tichu sedieť, mať čas a vedomejšie tieto slová preciťovať. V prípade, že sa budete potrebovať rýchle zbaviť doterných a stále sa opakujúcich myšlienok, slová MILUJEM ŤA, nemusíte veľmi prežívať. Budú pôsobiť aj tak. Síce slabšie, ale budú.

 

  • Možná otázka: Mám slová MILUJEM ŤA niekomu adresovať?

 

Ak ich budete používať vtedy, keď sa budete chcieť zbaviť dobiedzavých opakujúcich sa myšlienok, nemusíte ich nikomu adresovať. Oni aj tak pôsobia tam, kde majú. No zase ak budete mať pre seba chvíľu čas a v pokoji budete ležať na gauči, či sedieť pri rieke, na rybách, prechádzať sa v parku, kde budete relatívne v pohode- môžete.

 

Môžete ich adresovať sebe samému, či Zemi, Vesmíru. Ak ich budete chcieť adresovať sebe- precíťte ich v srdci a nechajte v sebe. Ak Zemi- precíťte ich v srdci a predstavte si, že ich posielate dole do zeme. Ak Vesmíru, precíťte ich v srdci a predstavte si, že ich posielate balónikmi, nahor do neba.

 

Môžete sa takto hrať a bude to mať účinok.

 

Slová MILUJEM ŤA, môžete použiť aj vtedy, keď cítite, že doma napríklad hustne energia a schyľuje sa k hádke, či máte doma zhon, stres. Len si ich v duchu hovorte a veľmi výrazne sa Vám uľaví. Veci potom budete zvládať oveľa ľahšie. Tak do toho, vyskúšajte.

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ...