Ako na studené nohy a ruky?

12.05.2015 11:47

Krčná chrbtica je ako úzke hrdlo na fľaši. Pretože podstatou energie je prúdiť zdola nahor, upcháva sa jej prúdenie hlavne v krku. Tu je najužšie miesto v tele. Vznikajú migrény, bolesti hlavy, nedokrvenie končatín, zimnice.  Tok energie nemôže prejsť krkom do hlavy a tam sa kumuluje. Človek má pocit ťažkého krku a boľavej hlavy, akoby sa nemohol nadýchnuť.  Čo s tým robiť?

 

Studené ruky a nohy bývajú príčinou porúch obličiek, cirkulácie krvi, nedostatočnej termoregulácie organizmu, strachu, strnulosti, úzkosti. Podotýkam, že tieto stavy sa nemusia prejavovať príliš navonok. Väčšina má latentný-skrytý charakter a do života zasahujú niekedy menej, či viac. Napríklad sa niečoho zľaknete.  Vytvorí sa blok a tok energie sa Vám zoskupí v jednom bode. Netečie, neprúdi. Zostane tam stáť. Je to niečo ako keď uvidíte niečo ťažké, nehodu, či úmrtie a skamenejú Vám nohy. Nemôžete sa pohnúť z miesta.

 

Rovnako je na tom i naša energia pri náhlom citovom, psychickom, či fyzickom šoku. Zastane, zmeravie. Vytvorí sa blok, psychocysta, či svalový spazmus a ostatná energia je nútená obtekať túto „prekážku“. Tak sa energetický tok spomaľuje a celé telo má náchylnosť vytvárať si podobné psychocysty. Najviac sa tak deje pozdĺž chrbtice  a hlavne je postihnutá krčná oblasť. Teda stuhnuté trapézové svaly od krku ku ramenám.  Príčinu to má viacnásobnú. Chrbtica je energetický kanál, ktorým preteká veľa životnej energie. Vyúsťujú z nej milióny zakončení, nervov, idúcich ďalej do ostatného tela. Tu je náchylnosť na spazmy, či už psychické, fyzické.

 

 / Spazmus je blokáda energie, prejavujúca sa stuhnutím svalov, bolesťou v danom mieste. Vzniká stuhlosťou, slabým pohybom, nedokrvením oblasti, má psychické príčiny ako strach, úzkosť, smútok. Po fyzickej stránke je to- málo pohybu, strnulé držanie tela a málo vypitej vody počas dňa./

 

  • Psychické spazmy sa dajú odstrániť ich rozpoznaním, prijatím a odpustením. Sú to hlavne krivdy, neodpustenia, výčitky, urážky, bolesti.
  • Fyzické spazmy sa postupne odstraňujú  cvičením a miereným pohybom. Veľmi vhodná je joga, 5 Tibeťanov /cvičenia vychádzajúce z jogy/ a jogový Pozdrav Slnku. Tiež sú dobré spinálne cvičenia a masáž.

 

Všetky tieto spazmy sú uložené najviac v spodných čakrách, pozdĺž chrbtice a v krčnej oblasti.

 

Riešenia pre Vás.
 

 

Ráno začnite deň striedavou sprchou. Pustite na seba po minútu teplej a desať sekúnd studenej vody. Teplá má byť viac horúca a studená naozaj studená.  Celý postup zopakujte tri krát. Teda teplá, studená, teplá, studená, teplá a zakončite studenou. Dôležité je zakončenie studenou, aby sa Vám zatvorili póry na pokožke. Tie sa otvorili horúcou vodou.  Zatvorením pórov studenou vodou, sa ochránite pred patogénnymi vplyvmi ako je hlavne chlad v tomto období.  Po takejto sprche sa budete cítiť úžasne. Silní, odpočinutí a keď ste boli unavení, všetko prejde. Chybou je, že si veľa ľudí myslí myšlienku- To v zime sa mám sprchovať studenou vodou?! Jemu asi preskočilo...- Nepreskočilo:)

 

sprcha

Studenou vodou stačí pár sekúnd, nevravím o desať minútovom kúpeli. Teplá tak do minúty, studená pár sekúnd. Môžete vidieť ako vaša pokožka hneď v sprche sčervená, prekrví sa. To je dobre. Tým sa uvoľnia energetické dráhy a vaše telo si premieša energický náboj s kladným a záporným. Totiž počas noci sa telo nabije hlavne záporným nábojom. Častice v telových tekutinách sú pasívne a energia tela nie je sústredená rovnomerne. Najviac je jej v nohách a hlave. To ako ležíte na posteli má výrazný vplyv na elektrický náboj tela. Tým, že na seba pustíte studenú vodu, častice začnú kmitať, doslova ich preberiete k životu a náboj sa vyrovná. Vyskúšajte a výsledok sa dostaví okamžite.

 

Po sprche nechoďte hneď jesť. Dajte si teplý čaj. Najlepšie spravíte ak si urobíte bylinkový čaj so šalviou, nastrúhate tam čerstvý, alebo sušený zázvor. Podstatou teplého čaju je zavodniť organizmus a umožniť vhodnú cirkuláciu energie. Oživiť celú tráviacu sústavu jej roztiahnutím a uvoľnením. To sa dostaví pravidelnou stolicou takmer hneď po čaji. Ak by ste sa hneď najedli, energia by sa nemohla dobre rozdeliť a veľa by sa jej hneď od začiatku dňa minulo na trávenie. Trávenie by bolo stihnuté a neoživené, telu by chýbala voda. Takto je organizmus zavodnený, vnútorné orgány teplým čajom ožijú a všetko pôjde hladko. Tepelná energia sa rozptýli po cievach ako vietor nad riekou... Počkajte teda s jedlom. Dajte si teplý čaj, vydýchajte sa a vypite ho po dúškoch celý. Môžete si zacvičiť napríklad naťahovacie cviky z Pozdravu Slnka. Je to skvelé cvičenie a zaberie Vám pár minút. Tým, že urobíte len toto, zabezpečíte Vášmu telu dostatočnú termoreguláciu hneď od rána.

 

Vetranie.

 

A ešte jedna dôležitá vec. Veľa v zime zbytočne kúrime a dýchame tak vydýchaný, suchý vzduch. Stávajú sa z nás malé sadenice stromčekov v skleníkoch, ktoré ak vyjdú na studenší vzduch, hneď nachladnú. A to len pre myšlienku- Studený vzduch a zima, rovná sa- zlé počasie a prechladnutie. Pritom to môžete zmeniť takto- Ráno vstanete a otvoríte v akomkoľvek počasí okno dokorán na dve minúty. Čím je vonku chladnejšie, tým sa rýchlejšie vzduch vymení. Ak je v izbe sviežo a čerstvo, zatvorte okno úplne. Nepoužívajte v zime vetračky, špárovky na plastových oknách. Otvorte sa studenému vzduchu, no s rozumom a pokorou. Vymeňte myšlienku studeného vzduchu s prechladnutím na studený vzduch a svieži pocit. Vonku je zima preto, aby sme si viac vážili jar a leto, ktoré potom príde. Zima prišla ku oddychu Zeme aby tá, načerpala nové sily a aj my sami tak máme činiť. Sťažovať sa na počasie a zimu je nevedomosť. Bytosti a Boh vedia presne, prečo je počasie také aké je a my to s radosťou prijmeme. Prijmite zimu s celou jej hĺbkou, má svoje čaro. Osobne ju mám veľmi rád.

vetranie okno

Ak Vám je chladno, noste červené oblečenie, zapálte si sviečky, či urobte si masáž rúk Týka sa hlavne chodidiel, ktoré si zo spodnej časti premasírujte od prstov k päte, Niektoré plôšky chodila budú iste bolieť, ale to je len dobre. Premasírujte tak ako viete, nemusíte mať kurz reflexnej terapie, aby ste si v tomto pomohli.  Potom prejdite na ruky. Dlane. Tu je dôležitý palec a svalový val pod palcom. Ten predstavuje krčnú chrbticu a tu sú zapísané všetky blokády v našom krku. Silnejším, slabším pohybom palca druhej ruky  si celú dlaň premasírujte. Palec i val pod ním dodatočne. Blokády sú tu zapísané v istých programoch a keď masážou odstránime tieto programy, už sa v krku nemajú podľa čoho vrátiť a prejaviť.  Prejdite k zápästiu. Tu sa často láme energia. Zápästia sú rozvody energií. Premasírujte si ich krúživými pohybmi a náhle, okamžite pocítite prúdenie a teplo. Takto to urobte v akýkoľvek čas, pri pocite chladu, únavy, bolesti.

 

KAM ĎALEJ? - PREČÍTAJTE SI AJ...