Urinoterapia v teórii a praxi

26.10.2013 19:28

článok bol zverejnený v roku 2008 v mesačníku Vitalita a stal sa najčítanejším a najdiskutovanejším článkom na mojej starej web stránke

 

Unikátna liečba vlastným močom stará tisíce rokov.  Nepopieram, že v dnešnej dobe sa väčšine ľudí javí táto metóda, či len slovné spojenie absurdné, ba privádzajúce k odporu. Avšak dovoľte, aby som Vám túto zázračnú terapiu trochu bližšie priblížil. Prečo urinoterapia? Je to dostupný biologický preparát, dokonca si ho sami vyrábame a nestojí nás to nič. Dovolím si povedať, že stotožnenie sa s podstatou tejto liečby a vlastné praktizovanie na sebe samom je obrovským skokom k seba premene.

 

Možno si ani neuvedomujeme, ale každé ráno zo seba vydávame v podobe prvej rannej moči: kyselinu močovú, základné látky purínov, deriváty guanínu, histidín, kyselinu hippurovú, dvojité glukorónové a sírové kyseliny, stopy po bielkovinách a nenasýtených mastných kyselinách, vitamíny, hormóny, minerálne látky, kyselinu šťavelovú, jantárovú a iné. Moč je najsilnejšie prírodné rozpúšťadlo.

 

Obsahuje organickú močovinu, ktorá ako aktívne osmotické diuretikum  s pomocou elektrolytov v urine obsiahnutých rozpúšta oxaláty a iné kamene, napríklad, ľadvinové, či žlčníkové. Nachádza sa tu významná látka- kortizol, ktorý má vysoké antitoxické vlastnosti. Ďalej ferment urokinázy, rozpúšťa tromby- t.j. krvné zrazeniny, ktoré v mnohých prípadoch tvoria základy kameňov. urinoterapiaV strednej časti močového mechúra sa odráža od stien  chronálna energia. Tá je zodpovedná aj za dĺžku ľudského života.  Opakované použitie uriny, tak zabraňuje veľkým energetickým stratám. Vodu ktorá sa prijme pri pití, organizmus musí uspôsobiť na svoj obraz. Nezužitkuje sa v primárnom stave. Mení sa na tekuté kryštály, ktoré sú v pôvodnej vode usporiadané chaoticky a to stojí mnoho energie. V moči sú už kryštály prispôsobené presne pre potrebu tela a tak sa aj tu zamedzuje dalším energetickým únikom. Človek sa stáva vitálnejším, omladne a ozdraví sa.  Moč teda nie je odpad v pravom slova zmysle. Sú tu obsiahnuté dôležité látky, ktoré pri spätnom vniknutí do organizmu pôsobia blahodárne a regenerujú všetko okolo seba. Takisto vynikajúco hojí rany. To sme si objasnili aspoň zhruba obsah uriny. Ak ste sa rozhodli čítať ďalej, poďme si povedať niečo viac o spôsobe užívania.

 

Opätovné prijímanie moču do tela sa môže uskutočniť viacerými spôsobmi. Pitím, natieraním na pokožku za pomoci masáže, vyplachovaním nosa, či aplikáciou pár kvapiek do uší. Ak si nedokážete sami seba predstaviť pri pití vlastnej moči, skúsme masáž.

 

Čo sa deje pri masáži?

Podotýkam, že sa jedná o prvú rannú moč, ihneď po prebudení. Táto urina totiž obsahuje najviac látok, ktoré organizmus spracoval počas spánku a preto má najlepší vplyv na Vaše zdravie. Ako náhle uskutočňujete masáž tela, respektíve potieranie samého seba urinou, ožarujete sa vlastnými energiami, ktoré zvýšia Váš holografický obraz, rozjasnia a roztočia všetky čakry. Odblokujú  energetické bariéry. Za tri sekundy sa väčšina látok v nej obsiahnutých dostáva do krvi. Ak si ešte masírujete reflexné zóny na tele napríklad chodidlá, tvár, či dlane, účinok je silnejší. Pri vtieraní do pokožky vlasov zabraňuje ich vypadávaniu a šediveniu. Tak za dve minúty sa urina vstrebe úplne. Na osprchovanie stačí použiť iba teplú vodu bez akéhokoľvek mydla  a  na koniec pár sekúnd vlažnej sprchy.

 

Príjem ústami.

Tu je dôležité pripomenúť, že je potrebné tekutinu vypiť naraz na jeden krát , alebo nepárny počet dúškov bez prestávok. Preto, lebo energie sa pri prerušovanom pití potlačia, neutralizujú a výsledok liečenia by bol slabý.  A samozrejme nalačno.  Ranná moč má mierne horkastú chuť a vôbec jej farba, vôňa, kvalita závisí vo veľkej miere na spôsobe stravovania sa. Výborne vplýva na korene zubov a ďasná, vyživuje ich a odstraňuje baktérie. Jogíni používajú moč na noc miesto zubnej pasty. Práve v ústnej dutine dochádza k pohlcovaniu luminiscenčnej a chronálnej energie moči. Vďaka silnej osmotickej a strhávacej sile  sú ničené všetky zárodky a patologické mikróby na akomkoľvek mieste Vášho tela. V žalúdku omýva jeho sekrečné bunky, ktoré potom pracujú lepšie.  V tenkom čreve sa osmotický tlak uriny  rovná už tlaku medzibunečnej tekutiny a začína sa vstrebávať. Tu dochádza i  k veľmi silnému riedeniu moči vodou.

 

Nepotrebné látky sa zachytávajú na stenách tenkého čreva a postupujú na vylúčenie ďalej hrubým črevom. Prospešné prejdú do krvi a odtiaľ do pečene, ktorú očisťujú a zároveň riedia žlč. Náhlym obehom v celom tele už látky v moči pôsobia na všetkých úrovniach. Enzým urokinázy rozpúšťa bubliny na stenách ciev. Močovina pôsobí ako diuretikum a vylučuje z buniek zbytočnú a starú vodu, ktorá by sa inak nevylúčila a bola by príčinou rôznych opuchov. Ničia sa zárodky chorôb, pretože v moči sú látky, ktoré nesú absolútnu informáciu o celom zdravotnom stave organizmu a zacielením na pôvodný zdroj i neprepuknutej choroby ho odstraňujú. Podobne sa liečia všetky vnútorné orgány. Normalizuje sa srdcová činnosť a funkcia obličiek.

 

Pôsobenie urinoterapie.

Dôležité je, že moč svojím osmotickým tlakom a ako najsilnejšie prírodné rozpúšťadlo odstraňuje hlieny v tele, vznikajúce nesprávnym stravovaním, či jedlom na noc.  Ak si napríklad skúsite očistu nosnej sliznice močom, lepšie pochopíte ako urina funguje priamo vo Vás. Túto očistu môžete robiť ráno i večer. Je to jogínsky spôsob zvaný aj néti, pri ktorom nasajete jednou nosnou dierkou moč do nosa a mali by ste ho vypľuť cez ústa. Ak sa to nestane, nevadí, už tu pocítite uvoľňovanie hlienov a  nos  sa Vám krásne vyčistí. Táto procedúra má silný vplyv aj na mozog, na ktorý účinkuje priamo. V sliznici nosa sú obsiahnuté nervové zakončenia organizmu a pôsobíte tak  na celé telo. Rovnako si čistíte aj všetky vnútorné orgány. Moč teda účinkuje v organizme podobne ako ocot na vodný kameň. Nedráždi sliznice, pretože ak by to tak bolo, mali by sme už dávno naše močové mechúry a močovody  nefunkčné. Samozrejme nemôžme začať s urinoterapiou okamžite. Treba na to organizmus pripraviť. V opačnom prípade by došlo k tak masívnemu očisteniu, že by sa to neblaho prejavilo na zdravotnom stave človeka.

urinoterapia, žena, zrkadlo

Príprava na urinoterapiu a jej prejavy.

Doporučujem najprv  zmenu stravy na obilniny, strukoviny, ovocie, zeleninu, kaše, celozrnné výrobky, vylúčiť všetko rafinované a chemické. Menej soliť.  Zamerať sa na spojenie samým so sebou, teda vykonávať psychohygienu. Pozorovať svoje emócie, nálady, byť čo najviac vo svojom strede, nepreberať na seba zodpovednosť za iných, riadiť sa viacej svojim srdcom. Začať viac preciťovať krásne v nás a svoju vlastnú silu. Byť prepojený so Zemou a Bohom. Byť si vedomý svojej cesty a podstaty. Vhodná je hladovka  jedenásty deň po Nove Mesiaca. Práve pri hladovke sa tvorí unikátna urina takmer bez zápachu s jemným zafarbením a je nasýtená množstvom hlienov a škodlivín z tela. Pri ich spätnom prijatí, sa toto množstvo ešte znásobí a uvoľňovanie hlienov  bude enormné. Ak s liečením začneme takto, naše telo bude pripravené a všetko mu uľahčíme. Odmení sa nám silnou energiou, zničené budú latentné mikróby, parazity, zárodky nádorov. Može sa stať, že na koži vzniknú malé vyrážky. Ak áno, je to len dobre. To je znak, že sa odpadové látky vylučujú.   Telo sa začne čistiť, čoho dôsledkom bude aj častejšia stolica.

 

Žiadna úspešná liečba ešte nikdy neprebehla okamžite. Všetko, čo je hodnotné trvá dlhšie. Užívanie moči má na každého človeka individuálny vplyv. Pri skrytých formách chorôb môže prísť k zhoršeniu príznakov. To je preto, lebo moč v sebe obsahuje aj informácie o chorobách. Ak ich privedieme do tela, choroba sa prebudí a následne ju  opätovným použitím moči  privedieme k jej vyliečeniu. Alebo sa prejavia napríklad emócie, ktoré boli v  nás dlhodobo potlačené. Práve pôsobením uriny sa tak vyplavia na povrch. Ak si ich prežijeme opäť na sebe, umožníme im dať milosť a odpustiť si ich. To je cesta k liečeniu. 

 

Takto sa jej zbavíme navždy, nepotlačíme ju ako pri liekoch. Ak Vás odrádza zápach uriny, nelámte si hlavu. Moč po vstrebaní  do pokožky stráca svoj charakteristicky mierne acetónový pach.  Ani po jej vstrebaní nebudete páchnuť. Je to naozaj iné ako sa zdá. /Samozrejme, kto  konzumuje celý týždeň klobásu, páchnuť bude. Moč je individuálna a závisí od mnohých tu spomenutých faktorov/. Vždy používať iba svoju vlastnú urinu. Najlepšie ráno, /v priebehu dňa je jej zloženie zmenené hormónmi, kolísaním pH, náladou, trávením/ na lačno a len stredný prúd  v ktorom sa nachádza chronálna energia. Neodporúčam používať urinu po veľkom strese, emočnom vypätí, hádkach, pretože vplyv našich emócií na jej tvorbu  je silný a opäť by sme ten nepokoj do seba prijímali. Lepšie je vtedy počkať deň-dva a potom opäť pokračovať.

 

Podstata je ísť do seba.

Pokiaľ človek prekoná prirodzený a vrodený odpor k vlastnej moči a dá sa na túto cestu vo veľmi širokej miere obohatí, oslobodí svoju bytosť. Presvetlí sa mnohými energiami, zbaví sa do určitej miery emočných a psychologických zábran. Pomôže mu to jasnejšie vnímať to, kto je a kam smeruje.  Samozrejme nedá sa všetko hneď a teraz. Čo sme si v sebe kumulovali roky, pôsobenie urinoterapie nevylieči za týždeň. Treba byť v rovnováhe a pracovať na svojich emóciách, prijímať seba, svoje okolie. Vidieť vo svojom okolí a ľuďoch svoje zrkadlo.  V tomto mnohom môže pomôcť naša vlastná moč. Podstata je ísť do seba.

 

Vynikajúce knihy o Urinoterapii, ktoré môžem odporučiť.

G.P. Malachov- Dokonalá Očista Těla- recenzia knihy

G.P. Malachov- Úplná detoxikácia

V. Partyková- Praktická urinoterapie

V. Partyková- Urinoterapie a nemoci

 

Pozrite si aj: