Stop mlieku.

01.11.2013 16:13

Mlieko.  V súčasnosti veľmi preceňovaná potravina. Určite ste už zachytili informácie, že mlieko nemusí byť tou TOP potravinou, než akou sa zdá. Čo ak je to pravda? Čo ak mlieko skutočne NEpotrebujeme? Dokážeme sa bez mlieka zaobísť? Odpovieme si na to v tomto článku. Preto asi nebudete so všetkým súhlasiť. S tým počítam a ani mi o to nejde. Pri jeho čítaní je dobré odosobniť sa od zarytých právd a návykov, ktoré v sebe v súvislosti s mliekom máme a uvoľniť istý priestor aj informáciam z iného súdka. Keď si článok prečítate, možno sa spýtate seba samých či mlieko naozaj tak Potrebujete...? Nie je totiž všetko zlato, čo sa blyští...

 

Poznámka- článok sa týka prevažne kravského mlieka  a výrobkov z neho. Kozie, ovčie mlieko je v tomto smere stop mliekubezpečnejším zdrojom. No netreba to preháňať ani s ním a výrobkami z neho. Zámerom tohto článku je len upozorniť a vniesť svetlo do témy mlieka. Ak pijete mlieko, ste zdraví a chutí Vám, pite ho aj naďalej. Pravdepodobne Vám aj tak bude škodiť... Článok ukazuje nové pohľady, ktoré nemusia byť vždy rovnaké ako tvrdí väčšina. No napriek tomu dáva voľnosť všetkým. Neposudzuje a neodsudzuje tých, ktorí mlieko pijú. No v skutočnosti je pravda taká, že mlieko vôbec nepotrebujeme...

 

Tento text vznikol pôvodne v roku 2013. Teraz čítate jeho novú upravenú verziu. Urobte si názory sami. Od roku 2013 som zjedol minimum mliečnych výrobkov. Z ovčieho mlieka jem iba žinčicu zo salaša a z kravského občas tvaroh a veľmi občas kvalitný biely jogurt. Po asi 3 rokoch som si dal prvý biely jogurt iba preto, že som sa potreboval schladiť. Meriam 200cm, vážim 100kg. Takéto telo potrebuje veľa vápnika. Odkiaľ ho teda beriem, keď mliečne výrobky takmer vôbec nejem? Prečítajte si a inšpirujte sa.

 

Videli ste už kravu piť ľudské mlieko?

 

Takmer vždy sú veci vôkol nás iné, než sa zdajú. Od našich detských čias nás spoločnosť, rodičia, učitelia kŕmili myšlienkami ako je mlieko zdravé. Vraj dobré na zuby, kosti. Je v ňom veľa bielkovín. Dokonca je najzákladnejšou zložkou stravy. Pilier zdravia.  Toto sú žiaľ vety ľudí neznalých pravdy. Samozrejme, treba všetko prijať tak ako je. Ľudí, či iné zdroje šírenia tejto nepravdy nemožno odsudzovať. Pretože všetko nevedomé vychádza z neinformovanosti a nehľadania. Človeku stačí poznať základ a uspokojí ho to. Alebo poznať mienku väčšiny. Veď to nemôže byť zlé, keď to hovoria v telke. Sú na to reklamy, je to určite dobré. Nemohli by si dovoliť dať do reklamy, čo by škodilo.... Veľký klam. Vitajte v Matrixe!

 

Ako sa cítite?

Ako sa cítite? Naozaj, chvíľku sa zastavte a zrekapitulujte si Váš zdravotný stav. Čo Vás bolí, tlačí, alebo nejaké vaše prípadné problémy? Bolia Vás kríže? Máte zhoršené trávenie? Páchne Vám z úst? Bolia Vás bedrové kĺby? Migrény? Bolesti v spánkovej časti hlavy?  Zhoršené vylučovanie? Alebo máte veľa hlienov a každý rok ste chorí? Tečie Vám z nosa a ste často uzimení? Ak ste sa v niečom z tohto našli, celkom iste za to môže aj mlieko. Samozrejme nielen ono, no tvorí tu významný podiel ak ho konzumujete.

 

Všetko je inak.

Zabúdame, že sa dá na mnoho tém a situácií akokoľvek predstavovaných akýmikoľvek ľuďmi a akýmikoľvek médiami, pozerať z viacerých uhlov. Akoby človek idúci do reštaurácie si tam stále objednával to isté jedlo. Pritom je tam na výber aj sto pokrmov. On si však vyberá len to jedno. Ako povedal môj známy. Títo ľudia  dobrovoľne znášajú svoju obmedzenosť. Ak chcete načerpať kvalitné informácie, treba ísť pod povrch. Svet vôkol nás je ilúzia. Rovnako hmota i všetko okolo nej. Je ako rieka, ktorú opísal Hermann Hesse v  Siddhárthovi. Hovorí o nej približne takto. – Táto voda len plynie  a plynie, je vždy v každom čase iná a predsa stále rovnaká. – Tak aj voda v rieke je ilúziou, pretože vždy je to už iná voda a tá, na ktorú ste sa pozerali pred pár sekundami je už na inom mieste. Neverme všetkému, čo hlása väčšina. Hľadajme si našu pravdu, ale rešpektujme názory a pravdy iných ľudí.

 

Nachádzajme pod povrchom...

stop mliekuSpotreba mlieka bola za socializmu veľká. Bolo lacné. Živil sa tým štát a následne družstvá. Po revolúcii  sa veľa zmenilo. Otvorili sa hranice a mlieko sa  dovážalo. Zvýšili sa ceny, ale stúpol i dopyt. Všetko bolo novinkou. A tak sa mlieko pilo. Až doteraz, keď sa jeho ceny  zvýšili natoľko až poklesol jeho predaj. Preto sa objavujú automaty na mlieko, preto v časopisoch a novinách lekári hlásajú ako zdravé je mlieko piť a čo všetko obsahuje. Ide často len o peniaze. Tieto informácie sú spojené s nevedomosťou a neochotou nachádzať pod povrchom. S uspokojením názorov väčšiny.

 

Keďže pracujem s mnohými ľudmi, mám skúsenosti, že mnoho z nás ešte vôbec nevie ako ktorá potravina vplýva na  naše telo a psychiku. Mnohé sa žiaľ stále rieši tabletkami. Preto ak naozaj chceme výrazne zlepšiť naše zdravie, obmedzme, alebo prestaňme konzumovať  kravské mlieko. Týka sa to i väčšiny komerčných kravských mliečnych výrobkov. Alebo ich aspoň výrazne odmedzte. Od syrov, bryndze, tvarohu, zakysanky, jogurtov. Dokonca i acidofilné a jogurtové kultúry nie sú tak potrebné. Správnu mikroflóru v črevách si telo vytvorí aj samé, pokiaľ odstránime svoje škodlivé zvyky a vynesieme odpad do smetiaka.

 

HUPS, TO EŠTE ANI ZĎALEKA NIE JE KONIEC ČLÁNKU!

CHCETE SI HO PREČÍTAŤ CELÝ v rozsahu 6 strán?

 

Zadajte Váš email a meno do formulára nižšie a ihneď si ho môžete prečítať v plnom znení.


 

ČO SI V ČLÁNKU EŠTE POVIEME?

  • Kravské mlieko vyvoláva osteoporózu
  • Vysvetlíme si pojem aminokyseliny a bielkoviny v súvislosti s mliekom
  • Ukážeme si potraviny v ktorých je neporovnateľne viac vápnika ako v mlieku
  • Bližšie sa pozrieme na pojem Laktáza a Laktóza- princíp trávenia mlieka.
  • Priblížime si princíp delenej a kombinovanej stravy na príkladoch potravín.
  • Pozrieme sa taktiež na vhodnosť klasického masla a to ako ho ľahko a efektívne nahradiť.
  • Preskúmame jeden z mnohých mýtov o mlieku a vysvetlíme si ho.
  • + článok si môžete aj vytlačiť vo formáte PDF /odkaz na stiahnutie je na konci článku/


 

MÁTE CHUŤ NA CELÝ ČLÁNOK?

Zadajte Váš email a meno do formulára nižšie a IHNEĎ SI HO MÔŽETE PREČÍTAŤ V PLNOM ZNENÍ.

ÚPLNE ZADARMO.

Po odoslaní formulára sa Vám automaticky zobrazí celý článok.

Získajte článok STOP MLIEKU v celom znení

Odoslaním formulára súhlasíte so zasielaním mojich rád, tipov a informácií, ktoré zaručene zlepšia Váš život. Z odberu sa môžete kedykoľvek odhlásiť.