Očista jazyka. Prečo a ako ho čistiť?

07.11.2015 13:03

Viete ako si môžete jednoducho a rýchlo očistiť vaše telo? A hlavne každý deň robiť vynikajúcu prevenciu? Nápad tu spomenutý bude pre mnohých možno netradičný. Ale z vlastnej skúsenosti viem o sile jeho účinku.

 

Na jazyku sa totiž každý deň zhromažďuje viac-menej hlienu bielo-mútnej farby. Tento upcháva chuťové poháriky. Čím viac je organizmus zanesenejší, tým menej prirodzených chutí cítime z jedla a tým viac potrebujeme chemických zvýrazňovačov. /klasická vegeta, glutaman sodný a pod/ A tým viac si do tela dávkujeme chémiu. Naše zdravie si tak podkopávame sami a úplne zbytočne. V tomto článku Vám ukážem ako z toho von.

 

Vyplazte na seba jazyk. Uvidíte Vaše zdravie.

 

očista jazykaSchválne- skúste si to. Vstaňte ráno z postele a choďte do kúpeľne. Nerobte nič, len na seba v zrkadle vyplazte jazyk.

 

Môžete vidieť ako je často posiaty bielym hlienom. Niekedy uvidíte hrčky, či výrazné červené miesta. V čínskej medicíne má každé miesto na jazyku priradený orgán. Tak napríklad ak máte zapálenú špičku jazyka a ja nečervenalá, máte smútok v srdci. Ak máte hrčky, či silný hlien v zadnej časti jazyka, vaše obličky potrebujú pomoc.

 

Prirodzene je jazyk ružovo-červený a bez hlienov. Čím viac hlienov, hrčiek na jazyku máme, tým je organizmus zanesenejší. /Samozrejme ráno je na jazyku vždy viac-menej hlienu. Viac hlienov sa tvorí tiež pri hladovke, pôstoch, alebo chorobe/.

 

Keď máme jazyk posiaty povlakom, hlienmi a neodstránime ich, pri každom príjme potravy a tekutín, ich prehĺtame opäť do tela. Nemusím písať, že toto v tele naozaj nepotrebujeme. Ako na tieto hlieny, Vám ukážem ďalej.

 

Potrebujete viac soliť a koreniť?

 

Aký to má súvis s touto témou? Veľký. Často viac solíme, koreníme, pretože – "To nemá chuť"- hovoríme si. A tak je faktom, že takto prijímame oveľa viac soli, umelých chemických prísad, ktoré nás oberajú o energiu. Sme unavení, a nevieme prečo. Možno to opäť pripíšeme počasiu... Prebytočná soľ sa usádza v kĺboch, zadržiava v bunkách vodu /vznikajú opuchy, alebo dobre známa „voda v kolene“/ a nadbytok korenín dráždi pečeň, žlčník, tenké črevo.

 

Hlieny sa prichytávajú na sliznici dýchacích a tráviacich orgánov a spôsobujú ich intoxikáciu baktériami.

 

Tento fakt sa dá pripísať aj jazyku posiateho povlakom, pretože v tomto prípade necítime prirodzenú chuť jedla a neodstránený hlien sa nám dostáva opäť do tela.

 

Ako na to? Stierka na jazyk.

 

Mnoho ľudí ani netuší o hliene vytvárajúcom sa im na jazyku. Pritom postačí len pravidelná prevencia stierkou na jazyk. Stierka na jazyk vnútorný problém nevyrieši, no zabráni intoxikácii vlastného tela tým, že sa hlien ráno a večer zoškrabe.

Očista jazyka, Gašparík, Peter, Cesta k sebe,

 

Prečo sa hlieny tvoria?

 

Možností je viacero. Často je to nevhodná kombinácia potravy. Chemické jedlá, biely cukor a biela múka,  polotovary, sladené chemické nápoje /Kola, Fanta, energetické nápoje a iné/. Nevhodná sezónnosť jedla /v zime veľa exotického ovocia v lete veľa mäsa/.

 

Emócie ako stres, strach, nervozita, podráždenosť, potlačovaná agresivita, vedú k vytváraniu programov, usadzujúcich sa v našom podvedomí. Je vhodné tieto emócie postupne správne ventilovať a pracovať s nimi. Tiež príliš veľa jinu-chladu v tele /napríklad ak konzumujeme v zime veľa cukru, mliečnych výrobkov, zeleninových šalátov/ To všetko v zime telo ochladzuje a podporuje tvorbu hlienov.

 

Toto je však na inú tému a iný článok nakoľko je to veľmi citlivá a okrajová záležitosť. Preto je tak dôležité zamerať sa nielen na očistu fyzického tela, ale i našej psychiky, mysle a myšlienok.

 

Telo potlačované emócie, stres, často mení na hlieny. Rovnako aj prebytok informácií, ktoré mozog už nepotrebuje, sa takto vylučujú von. Aj to je jedna z ciest ako riešiť náš upchatý nos...

 

Naše telá si umývame každý deň, no kedy sa čistí a kúpe naša myseľ...?

 

jazyk, bábätko, cesta k sebe, gašparík peter,

Ako čistiť jazyk?

 

Jednoducho stierkou na jazyk. Každé ráno a večer. Najmä pri splne a očistných kúrach /pri hladovke a pôstoch pred každým pitím vody/ si touto stierkou daný hlien zoškrabeme. Následne si dobre vypláchneme ústa. Ak si na jazyku nevidíte žiadne hlieny, nedajte sa tým oklamať.

 

Použite stierku a hlien Vás isto prekvapí. Niektorí ľudia majú už na pohľad doslova biely jazyk s rozličnými pupáčikmi. Čím viac hlienu a čím belší jazyk máme, tým viac je zanesené telo.

 

Upozornenie: Mnoho ľudí má tak zanesené telo, že si s hlienom neporadí ani najlepšia stierka. Aj pri zoškrabovaní, tam bude stále biely povlak. Odporúčam Vám vyskúšať očistnú kúru, napríklad hladovku, či dôslednejšie dbať na to, čo jete a pijete. Avšak zoškrabujte si jazyk tak ako to ide. Je to dôležité. Hlieny sa postapne stratia a jazyk sa vyčistí- aj keď za dlhší čas.

 

V čínskej tradičnej medicíne sa podľa zafarbenia jazyka určuje zdravotný stav pacienta. I na ňom ako na tvári, chodidlách, rukách, očiach a ušiach máme reflexné zóny tela. Pri ich poznaní sa dá ľahko určiť, ktorý orgán máme oslabený. /odporúčam pozrieť si obrázok vyššie a sami si zistíte ako na tom ste/ Aj tu platí zlaté pravidlo - Všetko so všetkým súvisí.

 

Pravidelným čistením jazyka každý deň, oslabíte časté zápaly hrdla, zlepšíte trávenie a pomôžete uvolniť emočné tlaky.

 

Kde kúpiť stierku na jazyk?

 

V každej lekárni, či na nete. Odporúčam Vám však značku CURAPROX, /zobrazená je na prvom obrázku tohto článku/ vyzerá pomerne jednoducho, no je VEĽMI účinná... Stierka Vám vydrží roky a službu, ktorú Vám urobí, je na nezaplatenie. Za tých pár Eúr sa to naozaj oplatí, čo poviete?

 

 

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi na sociálnych sieťach. Nech sa dobré zvesti šíria ďalej.

 

Pozrite si aj:

 

ebook zadarmo