JAK MYSLÍ MILIONÁŘI- C.A. Poissant a Ch. Godefroy- kniha

11.05.2014 19:31

Názor na túto knihu som plánoval napísať dlhšie a som rád, že sa mi to podarilo. Je totiž jednoducho- skvelá. Na trhu motivačných kníh sa v poslednej dobe vyskytlo viacero výborných kníh /napríklad Andy Winson- Mysli, Konaj, Zbohatni- odporúčam/, no predmetom môjho záujmu bude teraz JAK MYSLÍ MILIONÁŘI. Na svete je ešte jedna kniha s rovnakým názvom od T. Harv Eker-a, ktorá je podľjak myslí milionári, cesta k sebe,a toho, čo som o nej počul, tiež veľmi dobrá.

 

Kniha JAK MYSLÍ MILIONÁŘI od C.A. Poissant a Ch. Godefroy, ponúka zaujímavý vhľad do života desiatych mužov, ktorých početné rebríčky a štúdie označili ako veľmi bohatých, /materiálne bohatých/, alebo úspešných.

 

V kapitolách knihy dostávajú postupne priestor všetci desiati, no najviac ma zaujal príbeh S. Spielberga, /poznáte film E.T. Mimozemšťan, alebo Čeluste...?/ alebo S. Hondu, /jazdíte na aute značky Honda?/ či W. Disneyho- za všetkými týmito výtvormi sú priamo, alebo nepriamo títo muži.

 

Tiež ma zaujalo s akou vervou a oduševnením začínal podnikať Conrad Hilton, ktorého meno dnes nesie impérium tých najluxusnejších hotelov sveta. Meno Henryho Forda, ktorý vybudoval automobilový priemysel a bol jeho priekopníkom, pozná už možno každý. V tejto knihe sa dozviete časť jeho príbehu ako dosiahol svoj sen.

 

Nie menej je zaujímavý aj príklad Raya Kroca /odkúpil od bratov McDonaldových reťazec McDonald/, ktorého príbeh je tiež veľmi zaujímavý. Samozrejme netvrdím, že McDonald ako taký je fajn, všetci to vieme... No to ako vznikal a to ako ho začal Kroc riadiť je pozoruhodné.

 

Určite sa dá práve z týchto príbehov mnohému priučiť. Ak ste zamestnanec, živnostník, riaditeľ, majiteľ firmy, alebo podnikáte na internete, táto kniha je tiež pre Vás. Myšlienky v nej vedia vohnať čerstvý závan do našich plánov, alebo urobiť v hlave aj poriadny prievan... Samozrejme tiež je treba rozlišovať...

 

Čo je najlepšie, že svojím konaním a podnikaním títo muži pomohli aj iným, teda nielen sebe. Niektorí viac, iní možno menej.

 

Kniha obsahuje i „medzikapitoly“, kde nájdete praktické rady ako dosiahnuť zmeny, čo treba v sebe poupratovať, prehodnotiť, ako konať, plánovať a celkovo otočiť našu osobnosť k prosperite.

 

Netvrdím, že tu uvedení muži majú slúžiť ako vzor vznešenosti a ideálov. Ani netvrdím, že ich vnímanie bohatstva a života je len to jediné správne. No môžem na základe tejto knihy potvrdiť, že každý jeden začínal od seba a ani jednému nespadli peniaze, kariéra a doživotné renty iba tak do prázdnych rúk. Každý si to musel svojím spôsobom odpracovať a hlavne „od- myslieť“. Mnohí pochádzali z chudobných rodín. No mali svoju motiváciu, oheň, ktorý ich inšpiroval vstávať skoro z postele, dlhé hodiny pracovať a niečo budovať. Tiež každý z týchto mužov bol cieľavedomý a presvedčený o tom, čo chce robiť.

 

Ak sa začítame ako títo muži začínali, čo museli podstúpiť, priblížime sa k nim a „načuchnete“ k ich životom. To nám umožní viac vnímať ich spôsob myslenia, konania a porovnať si ho so svojimi spôsobmi. A z toho môžu vzísť zaujímavé odpovede na naše otázky týkajúce sa hojnosti, peňazí, prosperity, životného cieľa...

 

Motivuje, ukazuje, dáva spoznať všetko to, čo v nás je a čo v nás túži po hojnosti. A tiež nastavuje zrkadlo našim programom , ktoré nás o hojnosť oberajú. Je jasnou inšpiráciou pre tých, ktorí chcú zmeniť svoju myseľ z chudoby a skromnosti do prosperity a bohatstva.

 

Mňa táto kniha posunula a pomohla mi zmeniť moje myslenie v otázke peňazí a materiálnej hojnosti. No učí aj úcte k sebe, sebahodnote. Samozrejme iba kniha to za nás nezmení. To by bolo veľmi ľahké. Je k tomu treba aj iných krokov. No môže poslúžiť ako jeden z mnohých odrazových skokanských mostíkov, ktoré nám život ponúka.

 

Kde si môžete knižku kúpiť?

 

>>> Knihu si môžete poľahky kúpiť na tomto odkaze. 

 

Prinášam Vám z nej niekoľko citátov...

 

  • Keď chcete byť naozaj úspešní a šťastní, musíte robiť to, čo Vás baví.
  • Život nám dáva presne to, čo od neho očakávame.
  • Osvojte si solídne znalosti zo svojho oboru a smerujte svoje myšlienky a duševnú energiu ku dosiahnutiu vytýčeného cieľa.
  • Každý človek si vytvára svoje vlastné šťastie a je zodpovedný za svoje problémy.
  • Ľudí najviac obmedzujú ich vlastné bariéry vystavané v ich vedomí.
  • Každý deň je mi vo všetkých smeroch lepšie a lepšie.
  • Vaša situácia sa nezlepší ak preto Vy sami nič neurobíte.
  • Nikdy neprijímajte „nie“ ako odpoveď.
  • V tejto chvíli sa môžete stať architektom svojho života.

 

Vydavateľstvo- Alternativa

Počet strán- 272.

Väzba- Brožovaná väzba

Jazyk- Český

 

Pozrite si aj súvisiace články:

 

Anketa

Bol tento článok pre Vás inšpirujúci?

Áno. (35)
44%

Aj áno aj nie... (22)
28%

Nie. (22)
28%

Celkový počet hlasov: 79

Diskusná téma: JAK MYSLÍ MILIONÁŘI- C.A. Poissant a Ch. Godefroy- kniha

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok