Hladovka- očista tela, mysle a duše- 1.časť

26.10.2013 19:42

Vzdať sa na istý čas jedla, ešte nie je hladovka. Hladovka je súhrn praktických i duchovných činností, umožňujúcich nám správne do seba prijať to, čo nám patrí a odviesť pozornosť od nepotrebného k potrebnému. Dobrovoľne a s prijatím. Očistiť svoje telo, myseľ a dušu. Okresať sa do podoby.

 

 

Čo je hladovka? Týmto vysvetlením to určite pochopíte:)

 

Hladovka je mocný očistný proces v ktorom telo trávi samo seba. Pri správne navolenej hladovke sa v mysli spustia receptory upratovania.

 

Predstavte si priestor  veľký ako Vaša obývačka. V nej sedí skladník. Má červené montérky ako na obrázku:) Stále na niečom pracuje. Aj keď sedí, či pobehuje. Neustále. No najviac je zamestnaný, keď premýšľa, chodí a upratuje. Vy mu totiž zhora hádžete balíky rôznych veľkostí a farieb. On pracant, ich potrebuje dať podľa farby a veľkosti na svoje miesto. Ak by ich netriedil, mal by vo všetkom chaos a ochorel by. hladovka, skladníkTak tento náš skladník usilovne pracuje a vy mu stále prihadzujete nové a nové balíky.

 

Lenže treba ho nechať i oddýchnuť. No nie pár hodín, najlepšie by bolo dať mu dovolenku, nech sa dobre prespí. Inak hrozí, že sa prepracuje a nebude stačiť triediť balíky tak ako má. Následkom toho odpadne a miestnosť sa preplnení všemožným-nemožným.  Starými a novými balíkmi, rozbitými, zaviazanými, potrebnými a nepotrebnými. V čom je háčik? Balíky sú potrava nami prijatá a tiež aj naše emócie.  Skladník je hlavne náš žalúdok a celé tráviace ústrojenstvo. Možno vo všeobecnosti pomenovať jeho osobou i naše celé telo, tiež dušu. Miestnosť sme my sami. Unavený a prepracovaný skladník je zápcha, choroba, bolenie hlavy a tráviace ťažkosti. Ale i hnev, podráždenosť, kritičnosť, posudzovanie, strach... Dať dovolenku skladníkovi, aby sa prespal a stačil si urobiť okolo seba poriadok /vyčistiť, potriediť, vyhodiť, využiť, spracovať/, táto dovolenka je - Hladovka.

 

Hladovka nie je diéta. Diéta je energeticky i prakticky úplne iný proces, ktorý s dobrovoľným liečivým hladovaním nemá nič spoločné!

 

Hladovka je príležitosť k rastu.

 

Ukáže nám ako dokážeme zvládať naše pudy, schopnosti a nakoľko sme v sebe silní, odhodlaní pre očistu tela i mysle. Hladovka je očista mysle i tela. Predstavuje jeden z najvyšších princípov samoočistnej regenerácie akú môžeme pre seba urobiť. Ukazuje smer spojenia so sebou samým. Umožňuje nám pozrieť sa do očí našej temnote a premeniť ju na potrebné. Tento proces teda nie je len jednoduchým nejedením ako si mnohí myslia. Umenie hladovať je umenie spoznávať seba. Pre hladovku sa potrebujeme vedome a dobrovoľne rozhodnúť.

 

 

Ako nehladovať?

 

hladovka, detoxikácia,

Na začiatok vyvstáva  potreba objasniť princíp dobrovoľnosti. Človek, ktorý sa nedobrovoľne vzdal jedla a stále sa oň domáha /pri každom násilnom odobratí potravy/ tento človek nehladuje. On živorí.  Telo sa mu totižto správa tak, akoby stále chcelo potravu a neprebiehajú tu deje podporujúce čistenie organizmu.  Organizmus nie je v súlade s dušou. Stále niečo chce, pretože sa bojí o existenciu. Telo si povie- Dobre ale ak nebudem jesť, zomriem-. A pud sebazáchovy zablokuje naštartovanie očistných procesov. Všetko sa deje najprv v mysli a ak je myseľ plná slov ako: "Som veľmi hladný, chcem jesť, nejesť je mučenie, aká úžasná vôňa jedla, je nespravodlivé že nejem, hladovanie je trest" - s týmito slovami pôjdeme stále na plyn a brzdu. Rozbehneme sa a vzápätí zabrzdíme. Zakrátko sme unavení. Takže takto nie. A ako áno? Nechajte sa prekvapiť.

 

 

 

Čo sa deje počas hladovky?

 

To si pozrite v druhej časti článku. Nájdete tam množstvo podrobnejších informácií...